Kainuun rajavartijat auttavat Helsinki-Vantaan lentokentällä: "Viisi työntekijää on maksimi, jotka voidaan antaa"

Matkustajamäärät Helsinki-Vantaalla kasvavat niin vauhdilla, että kentällä kaivataan rajavartijoita muun muassa Kainuusta.

rajavalvonta
rajavartija rajalinjalla koiran kanssa.
Kainuussa rajalla on tällä hetkellä rauhallista. Arkistokuva.Kalle Schönberg / Yle

Helsinki-Vantaan lentokentälle on jouduttu komentamaan ajoittain jopa useita kymmeniä rajavartijoita. Kainuusta on lähetetty viisi rajavartijaa auttamaan kasvavien matkustajamäärien kanssa painivaa lentokenttää.

Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja Jarkko Kolehmaisen mukaan tällä hetkellä rajatilanne on Kainuussa rauhallinen, joten komennusten vaikutukset voidaan minimoida hyvällä työsuunnittelulla.

– Jos sinne tarvitaan vielä lisäresursseja, niitä ei ole mistä ottaa. Viisi työntekijää on maksimi, jotka voidaan antaa, Kolehmainen kertoo.

Kolehmainen myöntää, että kesä on vuodenaikana hankala luovuttaa rajavartijoita eri puolelle Suomea.

– Sulan maan aika on Kainuussa rajalla aktiivista. Asiakkaat ovat kesällä liikenteessä kuten myös me. Talvella liikkujia ei ole yhtä paljon, ja silloin apuna on lumipeite. Voimme ilmasta havaita jäljet, jos joku on liikkunut maastossa.

Kainuun rajavartioston vahvuus on noin 200 henkilöä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!