Uusi kaupunkifestivaali Pointti keräsi Helsingin keskustaan 25 000 kävijää – "Yleisö otti tapahtuman erinomaisesti vastaan"

Yle ja Helsingin kaupunki toteuttivat kolmipäiväisen tapahtuman yhteistyössä.

Pointti-kaupunkifestivaali
Pointti-kaupunkifestivaali Helsingissä.
Kaupunkifestivaali levittäytyi Kansalaistorille, keskustakirjasto Oodiin ja Makasiinipuistoon.Laura Hyyti / Yle

Kolmipäiväinen kaupunkifestivaali Pointti kokosi viime viikolla arviolta 25 000 kävijää Kansalaistorille Helsingissä. Ylen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteuttama tapahtuma järjestettiin torstaista lauantaihin.

Järjestäjien arvion mukaan tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana noin 25 000 ihmistä. Keskustakirjasto Oodin kävijälaskuri rekisteröi tapahtuman aikana jopa yli 50 000 kävijää.

– Yleisö otti uuden tapahtuman erinomaisesti vastaan. Ylelle on tärkeää olla läsnä suomalaisten arjessa eri tavoilla, ja oli hienoa huomata, kuinka tärkeää tällainen vuoropuhelu Ylen kanssa on myös suomalaisille. Kiitos kaikille festivaalivieraille ja Helsingin kaupungille yhteistyöstä, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on tyytyväinen Pointtiin ja pitää sitä hienona lisänä kesäisen Helsingin tapahtumatarjonnassa.

– Se houkutteli sankoin joukoin osallistujia Kansalaistorille, josta on muodostumassa uudenlainen tapahtumien keskus kaupunkiin. Pointti innosti niin vauvat kuin varttuneemmatkin tekemään ja kokeilemaan kaikenlaista kiinnostavaa, Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

Kävijät pääsivät itse testaamaan lähetysten tekemistä

Pointti-festivaali järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma levittäytyi Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorille, keskustakirjasto Oodiin ja Makasiinipuistoon. Kansalaistorilla, Oodin ulkopuolella, oli kaksi lavaa ja tapahtuman päälava Oodin lipan alla.

Oodin sisällä olevissa saleissa oli mahdollisuus seurata erilaisia esityksiä sekä osallistua työpajoihin ja kyselytilaisuuksiin. Alueen someteltassa sai kokeilla, miltä tuntuu ennustaa säätä, lähettää oma ennustus kännykällä someen tai tutuille mökkilaiturin nokkaan.

Teltassa puolestaan sai selostaa klassisia urheiluhetkiä ja linnanjuhlien kättelytunnelmia.

Kolmena päivänä Pointin suoraa lähetystä Yle Areenasta käynnistettiin yhteensä 62 700 kertaa. Torstain A-studion suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 335 000 katsojaa. Lauantain Villi Kortti -ohjelman suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 148 000 katsojaa.

Kaupunkifestivaalilla myös joogattiin ja askarreltiin koruja Strömsön opein. Yle Radio 1, Radio Suomi, Yle Puhe sekä Yle Vega tekivät suoraa lähetystä Oodin aulasta kaikkina kolmena päivänä. Pikku Kakkosen Seikkailukone ja Buu-klubben leikittivät perheen pienimpiä.

Festivaalilla juhlistettiin myös Sananvapauden aukion avajaisia. Lisäksi tapahtuman aikana vietettiin Helsinki Biennaalin etkoja, kun meriekologisessa taidepajassa tarkasteltiin Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla ja maalattiin meren eliöitä.

Europarlamentaarikot  Pointti-tapahtumassa.
Pointin päälavalla nähtiin poliitikkoja, julkkiksia ja tuttuja toimittajia. Kuvassa Suomen mepit keskustelutilaisuudessa.Laura Hyyti / Yle

Lue myös:

"Tubettajista tykätään, koska meidät tunnetaan" – Tubettaja Mmiisas perää persoonia myös perinteiseen mediaan, katso Päivän Pointti -keskustelu videolta

Mepit torjuvat Orbánin hyökkäyksen Suomea vastaan: "Hän tietää hyvin mistä kyse", "kestämätöntä", "Suomi voi jäädä historiaan"

Tubettajat ja päätoimittajat kohtaavat Pointti-tapahtumassa: tule paikalle tai seuraa ohjelmaa suorana lähetyksenä

Katso tunnelmia täältä:

Pointti-tapahtuman parhaat tunnelmat ja kuvat torstaina 1.8.

Nuorisoidolit selfie-etäisyydellä, tiukkoja väittelyjä ja tutttuja kasvoja livelähetyksissä – seuraa täältä mikä Pointti-tapahtumassa puhuttaa perjantaina 2.8.

Koko perheen päivässä lapset leikkivät, nuoret viihtyvät ja aikuiset osallistuvat – katso täältä lauantain 3.8. tunnelmat