Nuoret juopottelivat Kemissä festarialueen ulkopuolella: 18 lastensuojeluilmoitusta – isä ilmeisesti pahoinpiteli alkoholin välittäjän

Poliisi kaatoi maahan 35 litraa alaikäisten festivaalialueen ulkopuolella laittomasti hallussa olleita alkoholijuomia.

alkoholijuomat
Nuoret juovat kaljaa puistossa.
Alkoholin hallussapitorikkomukseen syyllistyneiden nuorten vanhemmille ilmoitettiin tapahtuneesta puhelimitse.Tiina Jutila / Yle

Viime viikonloppuna Kemissä järjestetyn Satama Open Air -festivaalialueen ulkopuolella oli useita päihtyneitä alaikäisiä.

Poliisi kirjasi perjantai-iltana 18 rikosilmoitusta alkoholin hallussapidosta ja yhtä monta lastensuojeluilmoitusta. Poliisi kertoo, että se ei pystynyt puuttumaan laittomaan alkoholin hallussapitoon kovin kattavasti, koska tapahtumapaikan ulkopuolella oli niin paljon nuorisoa.

Nuorilta otettiin pois yhteensä noin 35 litraa laittomasti hallussa olleita alkoholijuomia, joista suurin osa oli oluita, siidereitä ja lonkeroita. Kaikki poistetut juomat hävitettiin maahan kaatamalla poliisin yleisjohtajan määräyksellä.

Yhden nuoren isä ilmeisesti pahoinpiteli välittäjän

Alkoholin hallussapitorikkomukseen syyllistyneiden nuorten vanhemmille ilmoitettiin tapahtuneesta puhelimitse. Poliisi kertoo, että yhdelle alkoholin hallussapitorikkomukseen syyllistyneen lapsen isälle, oman lapsen alkoholin käyttö oli erittäin kova isku.

Isä oli vaatinut lapseltaan välittäjän nimeä. Nimen saatuaan isä oli mennyt puhuttelemaan välittäjää kemiläisen koulun pihalle.

– Ilmeisesti puhuttelussa eivät pelkät sanat olleet riittäneet, sillä epäilty alkoholin välittäjä oli saanut vammoja isän pitämän puhuttelun aikana. Puhuttelija otettiin kiinni Kemin poliisivankilaan, kirjoitetaan poliisin tiedotteessa.

Lapin poliisi toivoo, että alaikäisille alkoholijuomia välittävät, erityisesti nuoret aikuiset, miettisivät etukäteen, minkälaisia seuraamuksia välittämisellä voi olla.

– Kuka tahansa päihtynyt – mutta erityisesti nuori päihtynyt – on onnettomuusherkkä ja erityisen altis joutumaan rikoksen uhriksi, poliisi muistuttaa.

Lue myös:

Kemin Satama Open Air -musiikkifestivaaleilla muutama rähinätapaus – sakkoja järjestyksenvalvojien vastustamisesta