Video: Jengipomo yritti erikoista pakoa Brasiliassa – pukeutui tyttärekseen, koska oli epätoivoinen 98 vuoden tuomiosta

Vartijat huomasivat hermoilevan ja oudosti käyttäytyneen miehen ja ottivat tämän kiinni.

Rio de Janeiro (osavaltio)
Clauvino da Silva oli peruukki, silikonimaski, silmälasit sekä rintaliivit tyttärensä paidan alla.
Clauvino da Silva oli peruukki, silikonimaski, silmälasit sekä rintaliivit tyttärensä paidan alla. Rio de Janeiro State Secretary of Prison Administration

Rio de Janeirossa huumejengipomo Clauvino da Silva jäi kiinni sunnuntaina yritettyään vankilapakoa teinityttärekseen naamioituneena. Brasilian viranomaiset kertoivat tapauksesta maanantaina.

– Se oli todella epätoivoinen yritys. Hän on saanut 73 vuoden tuomion yhdestä sekä 25 vuoden toisesta tapauksesta, kertoi vankilatoimen johtaja Moises Enriques Marques.

Johtajan mukaan maskin oli ilmeisesti tuonut vankilaan raskaana oleva nainen, jota ei voida tarkistaa läpivalaisussa raskauden takia.

Da Silvalla oli peruukki, silikonimaski, silmälasit sekä rintaliivit tyttärensä paidan alla. Vartijat kuitenkin huomasivat pakoyrityksen, sillä naiseksi pukeutunut mies oli ollut hermostunut ja käyttäytynyt erikoisesti.

Vanki oli päässyt ulos tapaamishuoneesta, mutta joutunut vartijoiden huomionkohteeksi uloskirjautumisessa.

– He olivat kysyneet, onko kaikki hyvin, ja da Silva oli vastannut omalla äänellään, jolloin vartijat olivat ymmärtäneet pakoyrityksen olevan käynnissä.

Ilmeisesti suunnitelmaan kuului 19-vuotiaan tyttären jättäminen vankilaan. Tyttären osuutta pakoon tutkitaan. Hän oli vierailulla isänsä luona vankilassa.

Da Silva on siirretty vankilaan, jossa erityisen tiukat turvatoimet. Viranomaisten mukaan mies oletettavasti saa myös rangaistuksen pakoyrityksestään.

Da Silva on johtanut yhtä Rio de Janeiron pahamaineisimmista huumeidensalakuljetus- ja rikollisryhmää Red Commandia eli Comando Vermelhoa.

Tapauksesta ovat maailmalla uutisoineet esimerkiksi brittimediat Guardian (siirryt toiseen palveluun) ja BBC (siirryt toiseen palveluun).

BBC:n mukaan tapaus ei ole ensimmäinen kerta, kun pakoa yrittävä vanki jättää sukulaisen tilalleen telkien taakse.

Päivitetty 22.13: Lisää yksityiskohtia, muutettu otsikkoa.

Lähteet: Reuters