1. yle.fi
  2. Uutiset

Äänekoskella voi ensi vuodesta alkaen opiskella insinööriksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjestää Äänekoskelle kaupungin tarpeiden mukaiset insinööriopinnot.

Äänekoski
Kurikka Timberin tehdas Suolahdessa.
Äänekosken ensimmäisten insinööriopintojen yhteistyöyrityksiin lukeutuu myös Kurikka Timber.Jousia Lappi / Yle

Äänekoskella voi ensi vuoden alusta alkaen opiskella insinööriksi kahdella linjalla. Tarjolla on sähkö- ja automaatiotekniikan sekä logistiikka-alan opintoja.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK järjestää Äänekosken ensimmäiset insinöörikoulutukset monimuoto-opetuksena. Valtaosa opinnoista suoritetaan etäopiskeluna, ja lähiopetus järjestetään Äänekoskella.

Lähipäiviä insinööriopiskelijoille tulee 3–4 viikon välein. Opintoihin kuuluu itsenäisen opiskelun ja verkkotyöskentelyn lisäksi myös ryhmätöitä ja työharjoittelujaksoja.

– Koulutukset on valittu Äänekosken työvoiman tarpeen mukaan. Opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä Äänekoskelle, kertoo kaupungin vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiainen.

Rautiainen uskoo myös harjoittelupaikkojen löytyvän Äänekoskelta. Koulutusyhteistyöhön osallistuvat Valtra, Metsä Group, Kurikka Timber ja CP Kelco.

Myös kaupunki tukee opiskelua: ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia äänekoskelaisille opiskelijoille.

Opintojen ensimmäinen vuosi suoritetaan JAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen voi siirtyä tutkinto-opiskelijaksi onnistuu ilman valintakoetta.

Äänekosken insinööriopintoihin voi hakea 2.–29. syyskuuta.

Lue seuraavaksi