1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Pohjois-Korea teki kolmannen ohjuskokeen viikon sisään – moitti samalla naapurimaataan poliittisen tahdon puutteesta

Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja moittii Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa poliittisen tahdon puutteesta.

Pohjois-Korea
Ohjus laukaistu.
Arkistokuva Pohjois-Korean heinäkuisesta ohjuskokeesta.North Korean Central News Agency / EPA

Pohjois-Korea on laukaissut jälleen kaksi tunnistamatonta ammusta mereen, kertoo etelä-korealainen uutistoimisto Yonhap.

Ohjukset laukaistiin Etelä-Hwanghaen maakunnasta Pohjois-Korean länsirannikolta, josta ne lensivät maan itärannikolle ja lopulta mereen.

Ohjuskoe oli jo kolmas viikon sisään. Pohjois-Korea on kokeillaan protestoinut Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen alkuviikosta alkaneita yhteisiä sotaharjoituksia. Pohjois-Korea on varoittanut, että sotaharjoitus voi vaikeuttaa maiden välisiä ydinaseneuvotteluita entisestään.

– Toistuvista varoituksistamme huolimatta Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat viimein aloittaneet yhteisen sotaharjoituksensa, jonka kohteena on Korean demokraattinen kansantasavalta, Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja sanoi Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.

Pohjois-Korea moittii naapuriaan rauhanpyrkimysten rikkomisesta

Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja moittii Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa poliittisen tahdon puutteesta suhteiden edistämiseksi Pohjois-Korean kanssa.

Lisäksi ulkominsteriön tiedottaja kutsui sotaharjoituksia "räikeäksi rikkeeksi", joka vaikeuttaa rauhan saavuttamista Korean niemimaalla.

Yhdysvaltain viranomaiset seuraavat tilannetta ja pitävät yhteyttä liittolaisiinsa Etelä-Koreaan ja Japaniin ohjuskokeiden jälkeen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lue lisää:

Trump puolusti "ystäväänsä" Kimiä: Pohjois-Korean ohjuskokeet eivät ole vastoin sopimustamme, vaikka YK:ta ne saattavat uhmata

Pohjois-Korea teki taas ohjuskokeen – Trump ei ole huolissaan

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ballistista ohjusta

Lähteet: AP, Reuters, STT, AFP

Lue seuraavaksi