Vaasan Sport starttaa harjoituspelinsä Jyväskylästä

Ennen liigakauden alkua Sport pelaa seitsemän harjoitusottelua.

jääkiekko
Ari-Pekka Pajuluoma.
AOP

Vaasan Sportin liigamiehistö on ollut kesän omatoimisen harjoittelujakson jälkeen jo viikon päivät porukalla harjoittelemassa jäähallilla.

Tällä viikolla käynnistyvät harjoituspelit. Torstaiksi joukkue matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Kaikkiaan harjoitusotteluita on seitsemän ennen kuin liiga käynnistyy.

"Nivuset ei laula hoosiannaa"

Sport on perinteisesti osallistunut Rauman Pitsiturnaukseen elokuun alkupuolella, mutta tällä kertaa se jätettiin pois ohjelmasta.

Päävalmentajan Ari-Pekka Pajuluoma sanoo, että tapahtumana Pitsiturnaus on hieno, mutta tällä kertaa jäätiin pois.

– Me tehtiin tammi-helmikuussa päätös, ja todettiin, että on käyty Pitsiturnauksessa monet kerrat, ja se ei valmentajan näkökulmasta hirveästi anna. Se on mahtava tapahtuma ja hieno karnevaali, mutta se tulee niin pirun nopeasti. Päätettiin, että pyhitetään ensimmäinen harjoitusviikko testeille ja jäätuntumalle, sanoo Pajuluoma.

Kokenut Sport-hyökkääjä Erik Riska on tyytyväinen, että ensimmäiselle viikolle ei tullut pelejä.

– Mun mielestä on ollut todella fiksua valmentajilta, että eka viikko otettiin tosi smartisti. Ei pelattu pelejä ja treenattiin fiksusti. Nivuset ei laula hoosiannaa, vaan nyt kroppa on kunnossa, kiittelee Riska.

Harjoituspeleillä merkitystä

Harjoituspeleistä viisi on elokuun aikana ja loput kaksi syyskuussa. Otteluiden merkitys on testata ja katsoa, miten harjoituksissa painotetut osa-alueet käytännössä toimivat ja miten yksittäiset pelaajat onnistuvat.

– Ollaan vähän teemoitettu näitä asioita ja sitten katsotaan miten ne onnistuvat pelissä. Ja tietenkin niitä yksilöitä seurataan. Katsotaan kuinka ne ratkoo juttuja ja löytyykö parivaljakkoja hyökkäysketjuihin. Paperille on kiva piirrellä kaikkea, mutta käytännössä vasta näkee kuinka ne toimivat, listaa Pajuluoma.

Riska nostaa harjoituspelien hyödyksi myös joukkuehengen.

– Saa niitä yhteisiä kokemuksia joukkueen kanssa. Nythän joukkue on muuttunut. Kymmenen, kaksitoista äijää on tullut ja mennyt. Lisäksi harjoituspelit näyttää sen suunnan mihin ollaan menossa ja antaa faktaa siitä, mitä me ollaan tekemässä, sanoo Riska.

Jyväskylä, Pännäinen, Örnsköldsvik,Uumaja,Seinäjoki,Vaasa ja Kuopio

Jyväskylän ottelun jälkeen Sport pelaa ensi viikolla Turun palloseuraa vastaan Pännäisissä. Loppuviikolla joukkue matkustaa Merenkurkun yli, ja pelaa siellä MODOta vastaan Örnsköldvikissä ja Björklöveniä vastaan Uumajassa.

Lisäksi ennen liigakautta Sport kohtaa vielä kertaalleen JYPin Seinäjoella ja Vaasassa Ässät. Viimeinen harjoitusottelu pelataan Kuopissa Kalpaa vastaan.

Liiga alkaa Sportin osalta 14.syyskuuta Oulussa Kärppien vieraana. Ensimmäinen kotipeli on 21.syyskuuta. Silloin vastassa on Jukurit Mikkelistä.