Satakunnan käräjäoikeus hylkäsi entisen porilaisen kokoomuspoliitikon syytteet törkeästä veropetoksesta

Käräjäoikeuden mukaan yhtiöllä ole ollut Suomessa vakituista toimipaikkaa, minkä takia se ei ole ollut verovelvollinen Suomessa.

Satakunnan käräjäoikeus
Eerik Heijari lähikuvassa.
Eerik Heijarin syytteet törkeästä veropetoksesta hylättiin Satakunnan käräjäoikeudessa.Henrietta Hassinen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on hylännyt entisen porilaisen kokoomuspoliitikko Eerik Heijarin ja hänen yhtiökumppaniensa syytteet törkeästä veropetoksesta.

Syyttäjän mukaan Heijari ja muut syytetyt toimivat 2000-luvun loppupuolella hallituksen jäseninä ja omistajina slovakialaisessa yhtiössä, joka vuokrasi työvoimaa Suomessa. Vastaajille vaadittiin ehdollista vankeusrangaistusta.

Ei tahallista toimintaa

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan vastaajat eivät ole menetelleet tahallisesti, eikä yhtiöllä ole ollut Suomessa vakituista toimipaikkaa, minkä takia se ei ole ollut verovelvollinen Suomessa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Syyttäjän mukaan pääsääntöisesti Suomessa toimineella yhtiöllä oli laajaa liiketoimintaa ja sille oli muodostunut kiinteä toimipaikka Suomeen. Se ei kuitenkaan ilmoittanut maksamiaan palkkoja verottajalle.

Syyttäjän mukaan slovakialaisyhtiö jätti maksamatta veroja kolmen vuoden aikana noin 300 000 euroa.

Eerik Heijari on entinen Porin kaupunginvaltuuston jäsen, hän pyrki myös eduskuntaan Satakunnan kokoomuksen listalta vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Lue lisää:

Entiselle porilaiselle kokoomuspoliitikolle syyte törkeästä veropetoksesta – syyttäjä vaatii lähes kahden vuoden ehdollista vankeusrangaistusta