Hokin uusi päävalmentaja valmistautuu innolla Mestikseen – “Olen kasvanut tähän joukkueeseen ja olen osa Hokkia”

Kajaanin Hokki valmistautuu tulevaan kauteen harjoittelemalla kaksi kertaa päivässä.

Kajaanin Edustushokki (Hokki)
Kajaanin hokin pelaajat istuvat pukuhuoneessa
Kajaanin Hokki

Kajaanin Hokin kausi alkoi maanantaina 5. elokuuta ensimmäisillä jääharjoituksilla, ja ensimmäiset harjoituspelitkin pelataan jo elokuun puolivälissä. Harjoituksia joukkueella on kaksi kertaa päivässä.

– Nyt haetaan vielä tuntumaa jäähän ja yritetään kesyttää kiekkoa. Tässä vaiheessa keskitytään enemmän yksilöharjoitteisiin, päävalmentaja Jarkko Heikkinen sanoo.

Heikkinen allekirjoitti päävalmentajasopimuksen kolme viikkoa sitten, mutta sitä ennen hän ehti itse pelata Hokki-paidassa yhteensä 19 vuotta. Ensimmäistä kertaa valmentajana toimivalla miehellä intoa riittää.

– Saattaa olla tässä alussa välillä enemmän intoa kuin järkeä. Ja onhan se erikoinen tilanne, kun tuttua lajia lähestyy nyt ihan eri tavalla, Heikkinen sanoo.

Heikkinen haluaa olla pelaajalähtöinen valmentaja, joka antaa pelaajille mahdollisuuden osallistua pelin kehittämiseen. Tuleva kausi tulee olemaan täynnä työtä niin valmentajille kuin pelaajillekin.

– Tarkoitus on, että pelaajat ovat parempia pelaajia tämän kauden jälkeen.

Hokin joukkue on tulevalla kaudella puolillaan kainuulaislähtöisiä pelaajia. Kainuulaisuuden uskotaan tuovaan lehtereille paljon yleisöä, kun paikalliset haluavat kannustaa “oman kylän poikia”. Toiveissa on tietenkin myös Mestis-sarjassa pärjääminen.

– Toivotaan, että Kainuun pojat pääsevät lunastamaan pelipaikkansa, Heikkinen sanoo.

Heikkinen pitää pitkää Hokki-uraansa vahvuutenaan päävalmentajana. Hän uskoo näkevänsä joukkueen erilailla kuin ulkopuolelta tuleva valmentaja.

– Hokki on minulle läheinen, ja oikeasti välitän joukkueesta. Olen kasvanut tähän joukkueeseen ja olen osa Hokkia, Heikkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)