Etelään luvassa paikoin rankkojakin sade- ja ukkoskuuroja – pohjoisessa sää jatkuu viileänä, aurinkoisilla alueilla ylletään yli 20 asteen

Viikonlopusta on tulossa poutainen ja yöt ovat selkeitä. Se mahdollistaa perseidien tähdenlentoparvien näkemisen taivaalla.

sää
Ihmisiä sadesäässä Helsingin kauppatorilla.
Sade- ja ukkoskuuroja on luvassa viikon kuluessa etenkin maan eteläosaan.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sade- ja ukkoskuurot sävyttävät loppuviikon säätä, mutta aurinkoisilla alueilla ylletään reiluun 20 asteeseen.

Ylen meteorologin Joonas Koskelan mukaan Suomeen saapuvat hidasliikkeiset sade- ja ukkoskuurot painottuvat tulevina päivinä maan eteläosaan. Maan keskivaiheilla on aurinkoisinta ja pohjoisessa on pilvistä ja viileää.

Etelään painottuvat kuurot ovat paikallisia ja paikasta riippuen vettä voi sataa rankasti. Torstaina ja perjantaina sateita tulee mahdollisesti myös Kainuussa.

– Sateet helpottavat ainakin vähän maan eteläosan kuivuutta, sanoo Koskela.

Sääkartta sademääristä.
Joonas Koskela / Yle

Lämpötilat ovat huomenna keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa 18-23 asteessa. Pohjoisessa lämpötilat jäävät huomenna 10 asteeseen. Sama meno jatkuu viikon edetessä: aurinkoisilla alueilla etelässä ylletään 20-24 asteeseen ja viikonloppuna pohjoisessa lämpötilat voivat nousta 15 asteen korville.

– Lämpötilat ovat ajankohtaan nähden hyvin tavanomaisia.

Viikonloppuyöt selkeitä, perseidien tähdenlentoparvien näkeminen mahdollista

Koskelan mukaan viikonloppu näyttää nykyisen ennusteen mukaan poutaiselta.

Se tietää ainakin hyvää heille, jotka haluavat nähdä perseidien tähdenlentoparvia taivaalla. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan (siirryt toiseen palveluun) paras tähdenlentojen havaintoaika alkaa lauantain vastaisena yönä ja kestää seuraavan viikon keskiviikkoon.

Koskelan mukaan lauantain vastaisesta yöstä on tulossa selkeä, joten perseidien näkemisille parhaat mahdollisuudet ovat etelässä ja maan keskiosassa. Myös sunnuntaiyönä on monin paikoin selkeää.