Savonlinnan oopperajuhlien kesän hittejä olivat Rosvot ja Sevillan parturi

Järjestäjien mukaan oopperajuhlilla oli tänä kesänä noin 65 000 kävijää.

Savonlinnan oopperajuhlat
Olavinlinna Savonlinnan oopperajuhlien aikaan heinäkuussa 2019.
Tänä kesänä Olavinlinnassa esitysten yleisö sai pukeutua joissakin näytöksissä kylmän sään vuoksi toppatakkeihin ja pipoihin.Esa Huuhko / Yle

Viikonloppuna päättyneiden Savonlinnan oopperajuhlien menestyksiä olivat La Scalan vierailunäytös Rosvot ja juhlien oma näytös Sevillan parturi.

Järjestäjien mukaan oopperajuhlilla oli tänä kesänä noin 65 000 kävijää.

Tämän vuoden opperajuhlilla aloitettiin jo ensi kesän juhlien markkinointi. Vakiokävijöiden lisäksi Savonlinnan oopperajuhlien markkinointi ja viestintä tekee töitä, jotta oopperan pariin saataisiin uusia yleisöjä.

– Olemme uudistaneet visuaalista ilmettä ja tone of voicea eli sitä, millä lailla puhumme ja teemme viestintää. Tavoitteemme on, että se puhuttelisi laajempaakin yleisöä kuin vain oopperaharrastajia, oopperajuhlien markkinointipäällikkö Sonja Eiramo sanoo.

Ensi kesän ohjelmistosta oopperalaulaja Karita Mattilan 60-vuotisjuhlagaala on jo nyt myyty loppuun. Tulevista oopperaesityksistä parhaiten on tässä vaiheessa myynyt järjestäjien mukaan Kuningas Roger, jonka markkinointiin on myös panostettu.

Vuoden 2020 ohjelmisto on ensimmäinen, jonka on laatinut oopperajuhlien taiteellisena johtajana aloittanut Ville Matvejeff.