Hyppää sisältöön

Daytonin joukkoampuja tuki äärivasemmistoa ja teki lukiossa tappo- ja raiskauslistan opiskelijoista – "Hän nautti ihmisten pelottelusta"

Ampujan entisen tyttöystävän mukaan mies kärsi mielenterveysongelmista.

Nainen suree ampumispaikalla Daytonissa. Kuva: Scott Olson / AFP

Ohion Daytonissa varhain sunnuntaiaamuna yhdeksän ihmistä surmanneesta 24-vuotiaasta joukkoampujasta on paljastunut uusia tietoja.

Viestipalvelu Twitteristä löytyi tili, joka ilmeisesti kuului ampujalle. @iamthespookster -nimisellä tilillä ei esiintynyt ampujan nimeä, mutta tilille oli ladattu valokuvia henkilöstä, joka muistutti huomattavasti hyökkääjää.

Tilin esittelyssä käyttäjä kertoi olevansa anime-fani, metallimusiikin ystävä ja vasemmistolainen. Esittelyssä luki myös "Olen menossa helvettiin, enkä ole tulossa takaisin".

Anime tarkoittaa japanilaista animaatiota.

Ampuja kannatti sosialismia ja Antifa-liikettä

Tviiteissään ampuja surkutteli Donald Trumpin valintaa presidentiksi, ilmaisi kannattavansa presidentiksi pyrkivää demokraattien senaattoria Elizabeth Warrenia sekä kehotti ihmisiä leikkaamaan aukkoja siirtolaisten pidätyskeskusten aitoihin.

Hän kertoi haluavansa sosialismia, tervehti saatanaa ja kirjoitti amfetamiinipohjaisen Adderall-lääkkeen saavan hänet varautumaan mahdottomiin tilanteisiin kuten siihen, mitä hän tekisi jos natsiryhmä tunkeutuisi hänen taloonsa.

Ampuja myös uudelleentviittasi toisten käyttäjien viestejä, joissa arvosteltiin poliisia ja maahanmuuttoviranomaisia sekä kannatettiin fasismia vastustavaa Antifa-liikettä ja äärivasemmistoa.

Ampujan epäilty tili katosi Twitteristä sunnuntai-iltana. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut, että tili kuului ampujalle.

Daytonin kaupungin työntekijät siivosivat joukkoampumisen jälkiä sunnuntaina. Kuva: David Kohl / EPA

Listat raiskattavista ja tapettavista opiskelijoista

Daytonin joukkoampujan entiset luokkatoverit kertoivat nimettöminä uutistoimisto AP:lle ja uutiskanava CNN:lle (siirryt toiseen palveluun), että ampuja oli erotettu väliaikaisesti Bellbrook High Schoolista, koska hän oli laatinut kohdelistan opiskelutovereistaan.

Luettelossa oli nimetty naisopiskelijoita, jotka ampuja halusi raiskata ja miesopiskelijoita, jotka hän halusi tappaa.

Ampujan lukioaikaisen luokkatoverin Hannah Showsin mukaan ampujalla oli tapana tuijottaa ihmisiä ja tehdä ampumisliikkeitä heitä kohti.

– Hän nautti nautti ihmisten pelottelusta, Shows sanoi AP:lle.

Toinen ampujan lukioaikainen luokkatoveri Addison Brickler kertoi AP:lle, että ampuja kiusasi häntä.

– Hän oli kiusaaja. Hänellä oli tapana pilkata minua bussissa, puhua painostani ja tehdä minut tyytymättömäksi itseeni. Hän naureskeli ja piti sitä huvittavana, Brickler sanoi AP:lle.

Bricklerin mukaan kiusaaminen sai synkemmän käänteen eräänä päivänä, kun kaksi poliisia haki ampujan koulubussista. Kotona Bricklerin äiti kertoi, että koulun rehtorin mukaan Addison ja hänen veljensä oli nimetty ampujan laatimalla tappolistalla.

Entisen tyttöystävän mukaan ampuja kärsi mielenterveysongelmista

Ampujan entinen tyttöystävä Lyndsi Doll kertoi The Washington Post -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että ampuja sanoi hänelle kärsineensä unettomuudesta, harhanäyistä ja kuuli ääniä.

– Joskus hän itki minulle, että hän pelkää itseään ja sitä, että hän vielä satuttaa jotain ihmistä jonain päivänä. Asia vaivaa minua nyt, Doll sanoi lehdelle.

Dollin mukaan ampuja oli kertonut kärsineensä psykoosista nuoresta iästä lähtien ja pelänneensä sairastuvansa skitsofreniaan.

Viranomaiset selvittävät yhä joukkoampujan motiivia verityölleen. Poliisi surmasi ampujan alle minuutin kuluttua tämän aloitettua hyökkäyksensä suositulla ravintola-alueella Daytonin keskustassa varhain sunnuntaiaamuna.

Poliisin mukaan ampujan yhdeksästä kuolonuhrista kuusi oli mustaihoisia ja yksi oli ampujan sisko. Poliisi arvioi, että joukkoampumisen lyhyen keston vuoksi on epätodennäköistä, että ampuja ehti valikoida uhrejaan. Iskussa haavoittui ainakin 27 ihmistä.

Lue myös:

.
.