Salon akkutehtaan ensimmäiset akunrakentajat aloittaneet perehdytyksen – loppuvuonna palkataan yhteensä 120

Valmet Automotiven akkutehtaan ensimmäiset kymmenen työntekijää ovat aloittaneet perehdytyksensä. Loppuvuoden aikana on määrä rekrytoida noin sata akunrakentajaa.

Salo
Autonrakennusta Uudenkaupungin autotehtaalla
Autonrakentajia Uudenkaupungin autotehtaalla.Paula Collin / Yle

Valmet Automotiven Salon akkutehtaan ensimmäiset akunrakentajat ovat aloittaneet perehdytyksen maanantaina. Kymmenen ensimmäistä akunrakentajaa ovat ensimmäiset tänä syksynä palkattavista reilusta sadasta työntekijästä.

– Kaikki jotka nyt otetaan sisään tulevat mukaan tehtaan käynnistämisen projektiin ja kun tuotantolinja syksyn aikana saadaan käyntiin, alkaa normaali akunrakentajan työ, kertoo Valmet Automotiven HR-esimies Juha Laitala.

Noin 150-metrinen tuotantolinja on asennettu, mutta siihen tehdään vielä viimeisiä säätöjä.

Akunrakentajien työnhaun loppuun mennessä hakemuksia tuli noin 1 100. Akkutehtaan on arveltu työllistävän kaikkiaan noin 300 akunrakentajaa.

– Akunrakentajia palkataan tänä vuonna reilu sata, ehkä noin 120 ja ensi vuoden puolella noin 180. Ensi kesään mennessä töissä olisi noin kolmesataa uutta työntekijää, Laitala sanoo.

Rekrytointien edetessä akkutehdas siirtyy yhdestä vuorosta kolmeen

Toimihenkilöhakuja on tehty alkuvuoden aikana työpaikka tai kaksi kerrallaan. Juha Laitalan mukaan toimihenkilöhaku jatkuu vielä ja myös akunrakentajia rekrytoidaan projektin edetessä uudestaan.

– Siirrymme asteittain yhdestä vuorosta kahteen ja kolmeen vuoroon. Vuoroihin liittyviä toimihenkilötehtäviä täyttämään rekrytoidaan jatkossakin lisää työntekijöitä, Laitala sanoo.

Toimihenkilöitä on palkattu nyt noin 30. Kaikkiaan tarve on noin viidellekymmenelle.

Lue lisää:

Uudenkaupungin autotehtaalle lisälinja – rekrytointeja lisätään reilusti tälle vuodelle

Valmet Automotive rekrytoi tänä vuonna tuhat uutta työntekijää – Salon akkutehtaan rekrytoinnit jo alkaneet

Akkutehtaan rekrytointi sai salolaiset liikkeelle – Alueelta löytyy vielä osaajia