Hyppää sisältöön

Kiista Nopankylän koulun käyttökelpoisuudesta jatkuu tänään Ilmajoella

Ilmajoen kunnanhallitus päätti alkukesästä, että oppilaat siirretään väistötiloihin. Päätöksestä tehty oikaisuvaatimus käsitellään tänään ylimääräisessä kokouksessa.

Ilmajoella puidaan tänään Nopankylän alakoululaisten kohtaloa. Noin 20:n oppilaan koulu suljettiin kesäkuussa tilapäisesti, kun sen rakenteista löytyi mikrobivaurioita. Oppilaat päätettiin siirtää syyslukukaudeksi väistötiloihin Västilän koululle Koskenkorvalle. Päätöksestä tehtiin kuitenkin oikaisuvaatimus.

Koululaisten vanhemmat ovat vastustaneet väistötiloihin siirtymistä. Heidän mukaansa yksikään oppilas ei ole oireillut.

Ilmajoella pidetään tänään ylimääräinen kunnanhallituksen kokous oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi. Kokouksessa joko hylätään oikaisuvaatimus tai aiempi päätös väistötiloihin siirtymisestä.

Viimeksi kunnanhallituksessa väistötiloihin siirtyminen voitti täpärästi äänestyksen yhdellä äänellä. Vastaesitys oli, että oppilaat pysyisivät koulussa ja vauriot korjattaisiin kesän aikana.

– Jos päätös väistötiloista hylätään, niin vaihtoehto on etsiä koululaisille tiloja muista lähialueen rakennuksista, sanoo Ilmajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ahti Ranto.

Korjauskustannukset arvioidaan korkeiksi

Nopankylän koulun rakenteiden kuntoa on selvitelty kesällä ja terveystarkastaja on antanut oman lausuntonsa. Ranto sanoo, ettei lausunnon perusteella opetusta voi jatkaa koulussa.

– Lausunto ei jätä sijaa opetuksen jatkamiselle tiloissa. Tutkituissa tiloissa on paljon löydöksiä, joista on terveydellistä haittaa. Koulu kaipaa kovaa remonttia, jonka hintalappu voi olla uuden koulun suuruinen, Ranto kertoo.

Terveystarkastaja oli kuitenkin kannattanut Rannon mukaan myös jatkotarkastusten tekemistä.

.
.