1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Yksi Suomen arvostetuimmista teatteritunnustuksista myönnettiin Vaara-kollektiiville Kajaaniin

Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinnon saanutta Vaara-kollektiivia kiitellään vaikeisiin aiheisiin tarttumisesta.

teatteritaide
Vaara-kollektiivin väkeä.
Vaara-kollektiiville myönnettiin 10 000 euron tunnustus.Heikki Rönty / Yle

Kajaanilainen vapaa ammattilaisteatteri Vaara-kollektiivi on saanut yhden Suomen arvostetuimmista teatteritunnustuksista. Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinnon saanutta Vaara-kollektiivia kiitellään kipeisiin aiheisiin tarttumisesta.

– Tunnen iloa, ylpeyttä ja kiitollisuutta porukastamme ja piskuisesta historiastamme. On komeaa tulla tunnustetuksi yhteisönä, joka on jakautunut ympäri moneen paikkaan. Palkinnon tuomia riemun kiljahduksia on kuultu ympäri Suomen, iloitsee Vaara-kollektiivin teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Eino Saari.

Vuonna 2014 perustettu Vaara-kollektiivi tuottaa palkintolautakunnan mukaan korkeatasoista, uutta luovaa esittävää ja soveltavaa taidetta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

– Tämä rohkaisee meitä ja kertoo siitä, että olemme tehneet jotain kiinnostavalla tavalla. Meitä kiiteltiin työstä, joka näkyy peruskouluissa ja päättäjien kabineteissa. Tällä monipuolisella ilmeellä jatkamme myös tulevaisuudessa.

Vaara-kollektiivi on tuottanut yli 20 kantaesitystä, joissa se on käsitellyt ajankohtaisia, kipeitäkin aiheita kuten työttömyyttä, petokeskustelua ja maahanmuuttajien asemaa. Vuosittain esityksiä käy katsomassa 10 000 –15 000 katsojaa. Työntekijöitä Vaara-kollektiivilla on 25.

Tunnustuksen arvo on 10 000 euron palkinto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi