Mastercard ostaa Netsin tililtä tilille -maksamisen palvelut, ei näy Suomessa kuluttajille

Kauppahinta on 2,85 miljardia euroa.

talous
Mobiilimaksusovellus kännykän näytöllä.
Nets on yksi johtavista eurooppalaisista maksamisen alan yrityksistä.Sasa Silvala / Yle

Mastercard ostaa Netsin tililtä tilille -maksamisen palvelut, Nets kertoo tiedotteessa. Kauppaan kuuluvat muun muassa reaaliaikaiset maksut ja digitaaliset laskupalvelut. Kauppahinta on 2,85 miljardia euroa.

Kauppa vaatii vielä hyväksynnän viranomaisilta.

Nets kertoo verkkosivuillaan olevansa yksi johtavista eurooppalaisista maksamisen alan yrityksistä.

Netsin konsernijohtaja Bo Nilsson sanoo tiedotteessa, että viimeisten viiden vuoden aikana Nets on rakentanut vahvan tililtä tilille -maksamisen alustan, jolla on mahdollisuudet kasvaa globaaliksi.

– Kuitenkin täyden kansainvälisen kasvupotentiaalin saavuttaminen yli Netsin tämänhetkisen maantieteellisen ulottuvuuden vaatii maailmanlaajuisen johtavan toimijan kyvykkyyksiä ja resursseja, hän sanoo.

Hänen mukaansa Mastercard on resursseillaan ja globaalilla ulottuvuudellaan ainutlaatuisessa asemassa avatakseen Netsin tililtä tilille -liiketoiminnan koko potentiaalin.

Suomessa ei näkyviä vaikutuksia

Netsin Suomen maajohtaja Sirpa Nordlund kertoo, ettei kaupalla ole suomalaislle kuluttajille tai yrityksille näkyviä vaikutuksia.

– Kaupassa siirtyy kuluttajienkin käytössä oleva laskunmaksupalvelu, joka on käytössä esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa. Näissä maissa pankin ja laskujen maksajan välillä on erillinen palvelunsa. Suomessa tällaista ei ole, vaan meillä laskut kulkevat e-laskuina suoraan pankkiin, Nordlund valottaa.

Laskunmaksupalvelut ovat useiden pankkien käytössä etenkin Norjassa ja Tanskassa.

Nordlund kuvailee kauppaa Suomen Netsin näkökulmasta iloiseksi uutiseksi, sillä se korostaa Suomen toimintojen asemaa konsernissa.

– Meillä on sellaista osaamista, jonka merkitys kasvaa nyt muissa Pohjoismaissa. Olemme Suomessa vahvoja kauppiaille ja pankeille tarjottavissa maksamisen palveluissa, ja niiden merkitys korostuu nyt muuallakin, Nordlund sanoo.

Lue myös

Pian pelkkä luottokortti ei enää käy verkkokaupassa – Osa kauppiaista ei ole läheskään valmiita uudistukseen, miljardien ostot vaarassa

Ruotsissa käteisen käymättömyys voi olla jo normaalia – Helsingissä kahvilaketjun testi käteisettömyydestä oli asiakkaille liikaa