1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luksusjahdit

Helsingin Katajanokalle rantautui sheikin 141-metrinen luksusjahti, jolle voi muun muassa parkkeerata helikopterin

Alus rakennettiin alun perin Alankomaiden kuninkaallisen laivaston fregatiksi.

Yas-superjahdin omistaa Arabiemiraattien hallitsijasukuun kuuluva Sheikki Hamdan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin Katajanokan satamaan ankkuroitiin tiistaina 141-metrinen superjahti.

Yas-nimisen jahdin omistaa sheikki Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan Arabiemiraateista. Hänen sukunsa on yksi Arabiemiraattien hallitsijasuvuista.

Yas-jahti on maailman kahdeksanneksi pisin superjahti. Luksusominaisuuksilla varusteltuun alukseen mahtuu netistä löytyvien tietojen mukaan 60 matkustajaa sekä 56 miehistön jäsentä.

Jahti oli alun perin vuonna 1978 Alankomaiden kuninkaallisen laivaston käyttöön rakennettu fregatti. Se myytiin Arabiemiraattien laivastolle 1998 ja muokattiin jahdiksi.

Alukselta löytyy muun muassa (siirryt toiseen palveluun) lentokansi omistajan helikopterille, kylpyläosasto ja huippulaadukas elektroninen viihdejärjestelmä.

Kuvassa näkyy jahdin uima-allas. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Sheikki Hamdan on vuonna 2004 kuolleen Arabiemiraattien perustaja Zayed bin Sultan Al Nahyanin neljäs poika. Sheikin isä toimi myös Abu Dhabin emiirinä.

Sheikki Hamdan opiskeli politiikkaa ja liiketaloutta yliopistossa kotimaassaan ja on toiminut Arabiemiraattien varapääministerin virassa yhtä aikaa velipuolensa kanssa.

Sheikillä on vaimonsa kanssa kuusi poikaa, joista Yas on mitä ilmeisimmin antanut nimen isänsä jahdille.

Lue lisää:

Arabiemiraattien hurja suunnitelma massiivisen jäävuoren hinaamisesta Etelämantereelta etenee – koehinaus vielä tänä vuonna