Oikeusministeri Henrikssonin mukaan olisi pohdittava, mitä isojen veneiden kuljettajilta vaaditaan – ei usko venekortin hyötyihin

Henriksson pohtii myös selvittämään mahdollisuutta yhdistettyyn teoria- ja käytännön kurssiin.

meriturvallisuus
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.Pekka Tynell / Yle

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan olisi syytä laatia jonkinlainen suunnitelma siitä, mitä suurikokoisten ja suuritehoisten veneiden kuljettajilta vaaditaan. Henriksson sanoo STT:lle, että voitaisiin esimerkiksi selvittää mahdollisuus jonkinlaiseen yhdistettyyn teoria- ja käytännön kurssiin.

Hän ei kuitenkaan usko, että veneajokortti kaikille on tarkoituksenmukainen.

Henriksson esitti harkittavaksi vuonna 2012 olleessaan oikeusministerinä, että suurikokoisten, yli kymmenen metrin mittaisten ja nopeiden veneiden kuljettajilta vaadittaisiin ajokortti.

Vesiturvallisuus on noussut jälleen keskusteluun, kun lauantaina kaksi miestä kuoli Airistolla veneturmassa. Kuolonuhrit olivat purjeveneessä, joka onnettomuushetkellä kävi moottorivoimalla. Heihin törmänneen moottoriveneen kuljettajaa epäillään kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue lisää:

Iso vene tuli takaa päälle Airistolla – moottoriveneen kuljettajaa epäillään kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta

Veneilyonnettomuudet ovat kasvussa, mutta meripelastajat eivät syyttäisi veneilijöitä – näin kuolemaan johtava onnettomuus yleensä tapahtuu

Airiston veneturma vaati toisen uhrin – kaksi kuoli ja useita loukkaantui veneiden törmäyksessä