Keskustan puheenjohtakisasta tulossa todella tiukka – MT: Kaikkonen ja Kulmuni tasoissa

Kaikkosta kannattaa 41 prosenttia ja Kulmunia 40 prosenttia keskustaa äänestävistä, käy ilmi Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä mielipidetiedustelusta.

Suomen Keskusta
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.).
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.).Uula Kuvaja / Yle

Keskustan puheenjohtajavaalista näyttää tulevan todella tiukka. Maaseudun Tulevaisuuden teettämän mielipidetiedustelun (siirryt toiseen palveluun) mukaan Antti Kaikkosen ja Katri Kulmunin kannatus on käytännössä lähes sama.

Kaikkosta kannattaa 41 prosenttia ja Kulmunia 40 prosenttia keskustaa äänestävistä vastaajista. Puheenjohtajan valitsevat keskustan puoluekokousedustajat. Koko kansan keskuudessa Kaikkonen on suositumpi kuin Kulmuni.

Kyselyn teki Kantar TNS Maaseudun Tulevaisuuden tilauksesta. Kyselyyn osallistui 1094 vastaajaa heinä-elokuun vaihteessa. Lehti ei kerro, moniko vastanneista kertoi olevansa keskustan äänestäjä.

Kaksikon kamppailu on ollut tasaista myös aiemmissa kyselyissä tänä kesänä. Yle kysyi keskustalaisilta kansanedustajilta ja puoluevaltuuston jäseniltä kesäkuun lopussa suosikkia puheenjohtajaksi, tuolloin Kaikkonen sai 29 prosentin ja Kulmuni 27 prosentin kannatuksen. Ilta-Sanomien heinäkuussa julkaisemassa kyselyssä Kulmuni osoittautui keskustan kenttäväen suosikiksi.

Kenttäkierros alkaa Rovaniemeltä

Keskusta järjestää kenttäkierroksen puheenjohtajaehdokkailleen.

Kierros alkaa ensi lauantaina Rovaniemeltä ja se päättyy syyskuun alussa Helsinkiin. Tilaisuudet järjestetään kaikissa maakunnissa.

Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsee Juha Sipilän seuraajan puolueen johtoon Kouvolassa 7. syyskuuta.