Moitteet saanut kokoomuslainen Sara Tuisku pysyy puolueessa: "Minua ei ole valittu hoitamaan suhteita johonkin pieneen porukkaan"

Sara Tuisku kertoo jatkavansa kokoomuksen jäsenenä ja hoitavansa luottamustehtävänsä niin hyvin kuin mahdollista.

Kansallinen Kokoomus
Sara Tuisku
Sara Tuisku ei aio lähteä kokoomuksesta.Yle

Rovaniemeläistä poliitikkoa Sara Tuiskua (kok.) ei aiota erottaa puolueesta. Tuisku kuuluu kokoomukseen rovaniemeläisen Joulukolmion kokoomus -yhdistyksen jäsenyyden kautta.

Kokoomukseen kuuluvan on oltava puolueen jonkin paikallisyhdistyksen jäsenenä.

Joulukolmion kokoomuksen puheenjohtaja Leo Haapalainen (kok.) sanoo, että Tuiskun saamat moitteet eivät näillä näkymin ole johtamassa mihinkään toimiin yhdistyksessä.

– En ole saanut mitään konkreettista tietoa Tuiskuun kohdistuneista syytöksistä vaan olen pelkästään tiedotusvälineistä saatujen tietojen varassa, Haapalainen sanoo.

"Ei edistä kokoomuksen toimintaa"

Hän pitää koko jupakkaa ikävänä.

– Tämä ei edistä kokoomuksen toimintaa Rovaniemellä eikä Lapissa, Haapalainen toteaa.

Rovaniemen kokoomuksen kunnallisjärjestö kertoi kuukausi sitten, ettei Sara Tuisku nauti sen luottamusta. Kunnallisjärjestön mukaan luottamuspula perustuu muun muassa Tuiskun laiminlyönteihin luottamustehtävien hoidossa sekä epäasialliseen ja syrjivään käyttäytymiseen muita ehdokkaita ja oman ryhmän valtuutettuja kohtaan.

Kunnallisjärjestö aloitti asiassa selvityksen sen jälkeen kun kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmä erotti Tuiskun ryhmästä. Tämä tapahtui vapun alla. Valtuustoryhmä ilmoitti syyksi niin ikään luottamuspulan. Erottamisen myötä Tuisku menetti paikkansa Rovaniemen kaupunginhallituksessa, jonne hänen tilalleen nousi Päivi Alaoja (kok.). Taustalla on vakavia erimielisyyksiä tiettyjen Rovaniemen kokoomuslaisten kesken.

Tutkintapyyntö ja syytös loikkaamisaikeista

Tuisku ilmoitti toukokuun alkupuolella tehneensä poliisille tutkintapyynnön erottamiseensa liittyen. Lapin poliisilaitokselta ei ole saatu vahvistusta asiaan eikä tietoa siitä, onko tutkintapyyntö johtanut varsinaiseen esitutkintaan eli onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Tuisku itse kertoo olleensa poliisin kuultavana mutta muuten on asiasta vaitonainen.

Tuisku kertoi omia näkemyksiään erottamisensa syistä toukokuun lopulla. Tuiskun mukaan häntä syytettiin aikeista loikata toiseen puolueeseen, minkä hän kiisti. Hän sai moitteita myös kokouspoissaoloista ja vääriin paikkoihin laitetuista vaalimainoksista viime kevään eduskuntavaaleissa. Nämä asiat Tuisku myönsi.

Sitoutumattomana kaupunginvaltuustossa

Tuisku sanoo nyt jatkavansa kokoomuksen jäsenenä ja hoitavansa luottamustehtävänsä niin hyvin kuin mahdollista. Tuisku on sitoutumaton Rovaniemen kaupunginvaltuuston sekä Lapin sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston ja -hallituksen jäsen. Hän on myös Lapin kokoomuksen varapuheenjohtaja.

– Minut on valittu hoitamaan rovaniemeläisten asioita kaupunginvaltuustoon ja Lapin ihmisten asioita Lapin sairaanhoitopiiriin. Minua ei ole valittu hoitamaan suhteita johonkin pieneen porukkaan, Tuisku kommentoi Ylelle.

Tuisku sai viime eduskuntavaaleissa toiseksi eniten ääniä Lapin kokoomuksen ehdokkaista ja nousi varalle eduskuntaan. Kansanedustajaksi palasi Heikki Autto (kok.).

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus