Helsingin rautatieaseman tulipalon syy ilmeisesti sähkövika pakastimessa – pelastuslaitos: kymmenien tuhansien vahingot ravintolalle

STT:n toimittajan mukaan asemahallissa oli useita epätietoisia junamatkustajia.

Helsingin päärautatieasema
Tulipalo Helsingin päärautatieasemalla
Tulipalo Helsingin päärautatieasemalla

Helsingin päärautatieasema oli keskiviikkona puolilta päivin evakuoituna asemahallissa syttyneen tulipalon vuoksi.

Pelastuslaitos sai palon sammumaan nopeasti ja nyt asemahalli on taas normaalisti auki ja toiminnassa.

STT kertoo palon syttyneen hampurilaisravintola Hesburgerin pakkaushuoneessa. Pelastuslaitoksen mukaan pakkaushuoneessa paloi pakastin, joka oli ilmeisesti syttynyt jonkinlaisen sähkövian seurauksena.

Palo syttyi puoli kahdentoista aikaan, jolloin Hesburgerissa oli paikalla kahdeksan työntekijää ja muutama asiakas. Kukaan heistä ei loukkaantunut.

Koko asemahalli evakuoitiin. Paikalla ollut päivystävä palomestari kuvaili Ylelle noin kahdentoista aikaan koko asemahallin olleen täynnä mustaa savua.

Palo saatiin sammutettua puolenpäivän jälkeen ja tuuletuksen jälkeen asemahalli avattiin jälleen ihmisille. Jo ennen kello yhtä aseman kahvilat, ravintolat ja kioskit toimivat normaalisti, Hesburgeria lukuun ottamatta.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan palon aiheuttamat vahingot ravintolassa ovat kymmenien tuhansien eurojen arvoiset.

Helsingin rautatieasema
Tilanne paikalla on tällä hetkellä rauhallinen ja odottava, kertoo Ylen toimittaja paikan päältä.Aishi Zidan / Yle

Ylen toimittaja Aishi Zidan oli sattumalta paikalla puoli kahdentoista jälkeen. Zidan ei ollut asemahallin sisällä, vaan todisti tilannetta Elielinaukion puolelta ulkoa.

– Kun kävelin laiturilta Elielinaukion puolelle, en nähnyt savua, mutta sen haistoi kyllä. Poliisi ja palokunta ohjasivat ihmisiä ulos rakennuksesta, Zidan kertoo.

Hänen mukaansa ihmiset olivat rauhallisia ja tunnelma kaikkiaan rauhallinen ja odottava.

Sinihannele Mesilaakso VR:n viestinnästä kertoo STT:lle, että tulipalo ei vaikuttanut junaliikenteeseen.

– Kyse on ollut asemahallista, joka oli tyhjennetty, mutta itse laiturialueelle on kyllä päässyt vaihtoehtoista reittiä, esimerkiksi ulkokautta.

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan asemahallissa oli kuitenkin useita epätietoisia junamatkustajia. He olivat harmissaan siitä, että VR ei ollut tiedottanut tulipalon mahdollisista vaikutuksista.

VR:n Mesilaakson mukaan voi olla, että joku väärinymmärrys on tapahtunut.

– Vaikka olemme pyrkineet ohjaamaan ihmisiä laiturille vaihtoehtoista reittiä pitkin, on saattanut käydä niin, että joku ei ole sellaiseen (neuvonta)tilanteeseen sattunut. Tai käsittänyt, että sinne (laiturille) pääsee muutakin kuin asemarakennuksen kautta.