Vanhemmat kaipasivat tekemistä lapsilleen elokuuksi – Joensuun kaupunki vastasi toiveisiin järjestämällä päiväleirin

Arjen järjestäminen kotona voi olla hankalaa lasten viimeisillä lomaviikoilla.

Ensimmäisenä päivänä leiriläiset kiertelivät keskustan aluetta kaupunkiseikkailussa. Kuva: Angela Nurmi / Yle

Kesäkuussa järjestetään paljon leirejä ja kerhoja, mutta koulujen alun lähestyessä ohjatun toiminnan tarjonta vähenee. Elokuun alkuun järjestetylle leirille saatiin kaikki vapaat paikat täytettyä.

Neljä päivää kestävällä Vikat vibat ennen koulun alkua -leirillä testataan kaupunkikeskustan toimivuutta ensimmäistä kertaa leiripaikkana.

– Tämä on tällainen toiminnallinen leiri, jossa yritetään käyttää näitä keskustan lähialueita mahdollisimman paljon hyväksi, mutta meillä on nuorisokeskus myös käytössä, jos sade tai huono sää yllättää, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Petri Happonen.

Leirin järjestäminen oli vastaus vanhempien toiveeseen siitä, että lapsille järjestettäisiin tekemistä koulun alkua edeltävällä viikolla.

– Kyllä me ajattelimme, että ennen koulujen alkua voisi olla jotain tällaista mukavaa tekemistä, että saadaan vähän sitä rytmiä arkeen. Ja varsinkin, jos lapset ovat ekaa kertaa menossa kouluun, niin uskon tästä olevan jotain apua siihen koulun aloitukseen, Happonen pohtii.

Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä kaupungin tarjoamaan leiriin. Monessa perheessä arjen järjestäminen kotona voi olla hankalaa lasten viimeisillä lomaviikoilla.

– Todella paljon helpottaa arkea, kun on itsellä jo työt alkaneet. Ei tarvitse miettiä, että mitä ruokaa lapset kotona syövät ja miten he siellä pärjäävät tai keksivätkö mitään järkevää tekemistä. Kiva, että tällainen leiri järjestettiin, Hanna Lahtinen sanoo.