Hämeenlinnan uusi naisvankila on kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke

Tavoitteena on, että uudenlainen vankilaympäristö vähentää uusintarikollisuutta.

Naisvankilat
Nainen ja mies peruskiveä muuraamassa
Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio osallistuivat peruskiven muuraukseen.Rikosseuraamuslaitos

Uuden naisvankilan peruskivi muurattiin keskiviikkona Hämeenlinnassa. Satapaikkainen uudisrakennus maksaa noin 32 miljoonaa euroa.

Modernin vankilan suunnittelussa ovat olleet mukana Hämeenlinnan naisvankilan henkilökunta, vangit sekä eri alojen asiantuntijat. Lisäksi suunnittelun pohjana on hyödynnetty laajasti tutkimustietoa ja kokemuksia Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta.

Hämeenlinnaan rakentuva vankilaympäristö onkin ensimmäinen uuden vankilakonseptin mukaisesti toteutettava kohde ja kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan tavoitteena on, että vapautuessaan vangeilla on paremmat edellytykset rikoksettomaan elämään.

Hämeenlinnassa vankilaympäristöön toteutetaan uuden vankilan lisäksi kattavat ulkoilualueet, joissa on hyvät liikuntamahdollisuudet ja mahdollisuus vaikka kaupunkiviljelyyn.

Uusi vankila rakennetaan vanhan, nykyisin tyhjillään olevan vankilarakennuksen läheisyyteen samalle tontille. Moottoritien vieressä sijaitsevan vankilan rakentaminen alkoi toukokuussa ja se valmistuu ensi vuoden syksyllä.