Pihlajalinnan yt-neuvottelut päättyneet – 180 työtehtävää loppuu

Pääosa työtehtävien päättymisistä toteutetaan irtisanomisilla. Lisäksi konsernin liiketulos ja -vaihto kasvoivat hieman.

yhteistoimintamenettely
Pihlajalinna Dextra toimipiste, Munkkivuori, Helsinki, 17.6.2019.
Pihlajalinnan toimipiste Munkkivuoressa.Jari Kovalainen / Yle

Sosiaali- ja terveysalan palveluita tarjoava konserni Pihlajalinna Oyj on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen. Niiden tuloksena päättyy noin 180 työtehtävää, joista valtaosa toteutetaan irtisanomisilla.

Osa henkilöstönvähennyksistä toteutetaan eläkkeelle siirtymisinä ja muuna henkilöstön vähentymisenä, joita ei tulla korvaamaan.

Työtehtäviä vähenee lopulta vähemmän kuin alun perin odotettiin. Kesäkuussa uutisoitiin, että pahimmillaan työtehtävät vähenisivät lähes 400:lla.

Yhtiö tulee keskittämään toimintojaan pääkonttoriinsa Tampereelle. Lisäksi muun muassa toimipisteitä yhdistetään. Tehostamisohjelmalla arvioidaan saavutettavan noin 17 miljoonan euron säästöt.

– Olen tyytyväinen yhteistoimintaneuvotteluiden aikana henkilöstön edustajien kanssa saavutettuun hyvään vuorovaikutukseen ja neuvotteluiden lopputulokseen, jossa mahdollisimman moni työpaikka kyettiin säilyttämään, toteaa Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Pihlajalinna Oyj:tä ja pääosaa sen tytäryhtiöiden henkilöstöstä.

Neuvottelut eivät koskeneet Pihlajalinnan ja sen yhdessä kuntien kanssa omistamien kuntayhtiöiden eikä liikuntakeskusyhtiöiden henkilöstöä. Myös kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit jäivät neuvottelujen ulkopuolelle.

Liikevaihtoon odotetaan parannusta

Pihlajalinna julkaisi myös osavuosikatsauksensa. Konsernin oikaistu liiketulos kohosi huhti-kesäkuussa 2,1 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 2,0 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 130 miljoonaan euroon 125 miljoonasta eurosta.

Kulut ovat kuitenkin kasvaneet eikä konserni saavuttanut tulostavoitettaan.

– Konsernin hallinto- ja henkilöstökustannukset olivat suunniteltua korkeammat ja osassa yksiköitä käyttökate jäi negatiiviseksi. Koko konsernin liiketulos painui tappiolle huhti- ja toukokuussa, kesäkuun kannattavuus oli jo parempi. On välttämätöntä ryhtyä tehostamistoimenpiteisiin, toimitusjohtaja Aaltonen kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Pihlajalinna ei ole kaikissa yksiköissä päässyt hyödyntämään yhteisvaikutuksia, joten palveluverkon eri yksiköiden kannattavuus vaihtelee merkittävästi. Tuloksen odotetaan kasvavan uusien sopimusten myötä.

Juttua päivitetty klo 8.32: Lisätty osavuosikatsauksen tulos ja Aaltosen sitaatti kustannusten kasvusta.

Lue lisää:

Pihlajalinna aloittaa 2 400 ihmisen yt-neuvottelut: 380 voi menettää työnsä

Pihlajalinna teki yli kymmenen miljoonan voiton: Työntekijämäärä kasvoi vuodessa yli tuhannella