1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin mukaan hänen retoriikkansa ei ole lisännyt vihaa: "Arvostelijani ovat poliitikkoja, jotka yrittävät kerätä pisteitä"

Trump vierailee tänään joukkoampumisten tapahtumapaikoilla Daytonissa ja El Pasossa.

Donald Trump
Trump: Retoriikkani ei lisää vihaa
Trump: Retoriikkani ei lisää vihaa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiistää, että hänen retoriikkansa olisi lisännyt kansan jakautumista tai vihaa.

Trumpilta kysyttiin asiasta, kun hän oli lähdössä viikonlopun joukkoampumisten tapahtumapaikoille Daytoniin ja El Pasoon.

Arvostelijoiden mielestä Trumpin ajoittain kova sanankäyttö on saattanut vaikuttaa joukkosurmien tekijöihin.

Trump kiisti väitteet ja sanoi, että niiden esittäjät ovat usein demokraattien presidenttiehdokkaiksi pyrkiviä, joiden kannatus on alhaalla.

– Ymmärtääkseni Daytonin ampuja tuki Bernie Sandersia, Antifaa ja Elizabeth Warrenia, hänellä ei ollut mitään tekemistä presidentti Trumpin kanssa, Trump totesi.

31 ihmistä surmattiin joukkoampumisissa El Pasossa ja Daytonissa viikonloppuna. Ampumisten jälkeen keskustelu Yhdysvaltain aselainsäädännöstä on kiihtynyt.

Trump sanoi haluavansa lisätä aseiden ostajilta vaadittavia taustaselvityksiä. Hänen mukaansa on tärkeää, etteivät mielenterveysongelmista kärsivät saa aseita käsiinsä.

Trump tapaa Daytonissa ja El Pasossa ampumisten uhreja ja viranomaisia. Matkalle lähtiessään Trump kiitteli poliisien ja muiden viranomaisten toimintaa Daytonissa ja El Pasossa.

Latinoenemmistöisen El Pason asukkaat ovat kehottaneet Trumpia pysymään pois kaupungistaan. Asukkaat ovat raivoissaan Trumpin aiemmin esittämistä maahanmuuttajavastaisista kommenteista.

Lähteet: Reuters, STT, AFP

Lue seuraavaksi