Nordea supistaa konttoreidensa aukioloaikoja Varkaudessa ja Iisalmessa – joinakin päivinä sisälle pääsee vain ajanvarauksella

Konttoreiden henkilökunta ryhtyy palvelemaan muutamina viikonpäivinä pankin koko Suomen asiakkaita esimerkiksi puhelimitse ja chatin välityksellä.

pankkitoiminta
Nainen käyttää nordean nettipankki sovellusta.
Nordea on ryhtynyt kouluttamaan asiakkaitaan myös verkkopankkiasioinnin tuleviin muutoksiin.Sami Takkinen / Yle

Pankkikonserni Nordea supistaa konttoreidensa aukioloaikoja Iisalmessa ja Varkaudessa. Samalla konttoreiden henkilökunta ryhtyy palvelemaan yhtiön koko Suomen asiakkaita etänä esimerkiksi puhelimitse ja chatin välityksellä.

Taustalla on pankkiasioinnin käyttäytymisen muutos. Nordealla esimerkiksi joka kolmas asuntolainaneuvottelu käydään verkkotapaamisena.

Nordean Varkauden konttori on syyskuun alusta lähtien auki normaalisti tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantaisin ja keskiviikkoisin konttorissa voi asioida vain ajanvarauksella.

Iisalmen konttori puolestaan on auki tiistaisin ja perjantaisin. Muina arkipäivinä kasvokkaista palvelua saa ajanvarauksella.

Muutoksilla ei ole vaikutusta Nordean työntekijämääriin Varkaudessa ja Iisalmessa. Varkaudessa työntekijöitä on viitisentoista ja Iisalmessa puolenkymmentä.

Nordealla on valtakunnallisesti käytössä niin sanottu hybridimalli, jossa henkilökunta palvelee asiakkaita etänä ympäri Suomen. Esimerkiksi Kuopion konttorissa malli otettiin käyttöön viime keväänä.

Kuopion, Varkauden ja Iisalmen konttoreiden henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavan toimipaikan johtajan Jari-Pekka Raatikaisen mukaan työnkuvien muutokset turvaavat sen, että Nordean konttorit pysyvät Varkaudessa ja Iisalmessa jatkossakin.

Lue lisää: Verkkopankkiin ei pääse pian pelkällä pahvilapulla – turvallisuus kasvaa, mutta perinteinen tunnuslukulista ei vielä katoa