Velkoja perinyt mies tunkeutui toisen miehen kotiin ja pahoinpiteli – oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen 1,5 vuoden vankeusrangaistukseen.

pahoinpitely
lakikirjoja hyllyssä
Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 57-vuotiaan miehen vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelystä.Ismo Pekkarinen / AOP

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 57-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä törkeästä pahoinpitelystä.

Mies oli tunkeutunut toisen miehen kotiin sekä pahoinpidellyt häntä veitsellä Lappeenrannassa toukokuussa. Miehen mukana oli toinen henkilö, joka myös pahoinpiteli uhria.

Tekojen taustalla oli velan perintä.

Käräjäoikeus puntaroi tuomion kovuutta. Veitsellä pahoinpidelleellä miehellä ei ollut aiempia merkintöjä rikosrekisterissä, mikä olisi puoltanut ehdollista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeuden mukaan ehdollinen vankeusrangaistus ei kuitenkaan ollut riittävä, koska rikokset olivat niin vakavia ja ne oli tehty olosuhteissa, joissa uhri ei ollut antanut menettelyyn mitään aihetta.

Käräjäoikeuden mukaan myöskään yhdyskuntapalvelusrangaistus ei ollut mahdollinen. Miehestä oli tehty seuraamusselvitys, jonka mukaan hänellä ei ole edellytyksiä suorituksia yhdyskuntapalvelusta.

Lopulta käräjäoikeus langetti veitsellä pahoinpidelleelle miehelle 1,5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.