Tiet täyttyvät koululaisista: "Risteykset ja tienylitykset ovat haastavimmat riskipaikat"

Poliisi valvoo näkyvästi liikennettä tällä ja ensi viikolla koulujen läheisyydessä.

liikennevalvonta
Moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä.
Koulujen läheisyydessä valvontaa tekevät muun muassa moottoripyöräpoliisit. Arkistokuva.Tiina Jutila / Yle

Sadat ekaluokkalaiset aloittavat torstaina koulutaipaleensa Kainuussa. Lukuvuoden alku näkyy myös liikenteessä, jota poliisi valvoo etenkin koulujen läheisyydessä aamuisin ja koulupäivän päätteeksi.

– Kouluja on alueella paljon, mutta pyrimme käymään mahdollisimman monen koulun lähistöllä, sanoo Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen.

Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikkö on liikkeellä koko poliisilaitoksen alueella tällä ja ensi viikolla. Myös valvonta- ja hälytysyksiköt valvovat kouluteillä hälytystehtävien välissä.

– Meillä on käytössä koko kalusto, eli olemme liikkeellä niin moottoripyörillä, siviiliautoilla, tunnuksellisilla poliisiautoilla kuin automaattivalvonta-autoilla, Rissanen kertoo.

Poliisi korostaa, että koulunsa aloittavilla on usein monta jännitettävää asiaa, eikä huomiokyky ole välttämättä muillakaan kouluun matkaavilla terävimmillään kesän jälkeen.

– Risteykset ja tien ylittämiset ovat niin polkupyörällä kuin jalan kulkeville haastavimmat riskipaikat, sanoo Rissanen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!