Rannalle huuhtoutuneet mystiset paketit paljastuivat kokaiiniksi Uudessa-Seelannissa – poliisi kehottaa löytäjiä luovuttamaan paketit

Kokaiinipakettien arvo olisi ollut 1,7 miljoonaa euroa katukaupassa.

Uusi-Seelanti
Rannalta löydettyjä kokaiinipaketteja.
Rannalta löydettyjen kokaiinipakettien arvo olisi noin 1,7 miljoonaa euroa. Uuden-Seelannin poliisi

Uudessa-Seelannissa on tehty poikkeuksellisen suuri huumelöytö, kun paikalliselle rannalle huuhtoutui monta pakettia kokaiinia. Löytö tehtiin Bethells Beachin alueella lähellä Aucklandin kaupunkia.

Kokaiinipakettien arvo olisi ollut katukaupassa noin kolme miljoonaa Uuden-Seelannin dollaria eli noin 1,7 miljoonaa euroa. New Zeland Herald -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) paketteja on löytynyt kaikkiaan 19.

Paikalliset asukkaat olivat ihmetelleet sinisiä paketteja, joissa oli erikoisia symboleja. Poliisin testeissä varmistui nopeasti, että paketeissa on kokaiinia. Kokaiini oli kääritty tiukasti muoviin.

Poliisi tutkii ranta-aluetta yhä. Helikopteri kartoittaa aluetta ilmasta käsin, minkä lisäksi poliisipartiot tutkivat aluetta tulevina päivinä.

– On olemassa pieni mahdollisuus, että paketteja löytyy vielä lisää. Pyydämme ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä heti, jos niin tapahtuu, paikallinen poliisi pyysi lausunnossaan.

Poliisi ei tiedä, mistä kokaiini on peräisin.

Brittilehti Guardianin haastattelema (siirryt toiseen palveluun)Tyynenmeren alueeseen erikoistunut tutkija Jose Sousa-Santos arveli kokaiinipakettien olevan mahdollisesti alun perin Perusta tai Kolumbiasta.

Masseyn yliopistossa työskentelvä Santos arveli, että salakuljettajat ovat saattaneet heittää paketit yli laidan kiinnijäämisen pelossa tai ne ovat voineet irrota vahingossa kiinnityksestään.

Vuonna 2019 tehdyn kansainvälisen huumevertailun mukaan kokaiinin ostaminen on kalleinta (siirryt toiseen palveluun) juuri Uudessa-Seelanissa. Santos huomauttaakin, että 1,7 miljoonan menetys ei ole rikollisjärjestöille edes kovin suuri.

Korjattu kello 10.58: Toisin kuin jutussa ensin kerrottiin, Auckland ei ole Uuden-Seelannin pääkaupunki.