1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Kajaanin uusi matkakeskus on otettu käyttöön – rautatieaseman ympäristöstä Kainuun joukkoliikenteen solmukohta

Samalla Kajaanin seudun joukkoliikenteessä siirryttiin talvikauden aikatauluihin.

Matkakeskuksessa matkustajat voivat nyt vaihtaa aikaisempaa helpommin junasta bussiin ja toisinpäin. Kuva: Tiia Korhonen / Yle

Kajaanin uusi matkakeskus on otettu käyttöön torstaina. Samalla rautatieaseman ympäristöstä tulee Kainuun joukkoliikenteen solmukohta. Muutos on merkittävä, sillä vuosikymmeniä Kajaanissa toiminut linja-autoasema poistuu käytöstä.

– Matkustajat voivat nyt helposti vaihtaa junasta bussiin ja toisinpäin. Kaupunkiliikenteen bussit taas kulkevat matkakeskuksen vierestä Vienankatua pitkin, eli ne ovat lyhyen matkan päästä saavutettavissa, kertoo Kajaanin kaupungin henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen.

Taivasalla junaa tai bussia odottavan ei tarvitse olla, vaan suojaa tarjoavat linja-autolaitureiden katokset sekä rautatieaseman odotustila. Se on tosin tällä hetkellä arkisin avoinna vain kello 15.30 saakka.

– Sitä pyritään pidentämään mahdollisuuksien mukaan. Kaupunki ja VR ovat vuokranneet odotustilan yhdessä ja neuvottelemme aukioloajan pidentämisestä, Rusanen sanoo.

Taksiliikenteelle on varattu oma paikka asemarakennuksen vierestä, ja Rusasen mukaan myös henkilöautojen parkkipaikkoja on alueella lisätty.

– Henkilöautoille on nyt satakunta pysäköintipaikkaa. Toivottavasti se riittää.

Torstaina Kajaanin seudun joukkoliikenne on siirtynyt myös talvikauden aikatauluihin. Tiettyjen vuorojen lähtö- ja saapumisajat muuttuvat muutamilla minuuteilla, koska matkakeskus on useiden vuorojen lähtö- ja päätepysäkki. Samalla seutuliikenteen vuorotarjonta kasvaa hieman viime talvikaudesta.

– Entistä useampi vuoro ajetaan aamuisin Vimpelinlaakson kautta, mikä parantaa toisen asteen opiskelijoiden kulkuyhteyksiä, Rusanen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!