"Peliautomaatit lähtevät Prisman auloista", ennustaa Iltalehden Lauri Nurmi

Veikkaus on viime päivinä saanut niskaansa poliittista arvostelua. Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi arvioi, että keskustelun seurauksena peliautomaatit tulevat poistumaan kauppojen auloista.

"Peliautomaatit lähtevät markettien auloista"
"Peliautomaatit lähtevät markettien auloista"

Veikkauksen ympärillä kuohuu. Keskustelu Veikkauksen agressiivisesta mainonnasta on käynyt kiivaana. Tiistaina pääministeri Antti Rinne (sd.) otti poikkeuksellisen voimakkaasti kantaa Veikkauksen toimintaan.

–Veikkaan, että ajan henkeen delfiinit lähti Särkänniemestä, merileijonat sirkuksista, peliautomaatit lähtevät Prisman auloista, ennustaa Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi.

Aamu-tv:n keskiviikkoisessa keskustelussa Mustreadin politiikan asiantuntija Erkka Railo ei usko, että Veikkauksen asema kuitenkaan tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa.

–On suuret intressit säilyttää Veikkaus suurin piirtein sellaisena kuin se on nyt, sillä se jakaa niin paljon rahaa ulos, perustelee Railo.

Myös Nurmi ei usko monopoliaseman muuttuvan hetkessä.

–Ennen monopolin purkamista on luotava verotusrakenteet, joilla korvattaisiin teattereille, oopperoille ja urheilulle vastaavat rahaväylät, perustelee Nurmi.

Lisää aiheesta: