Suomalais-italialainen kokoontumisajo tuo Tervoon yli 200 motoristia

Finita-tapahtuma näkyy viikonvaihteen ajan Tervossa ja lähikunnissa.

moottoripyöräily
Yksityiskohta moottoripyörästä
Arkistokuva.Sari Ursin / Yle

Iso motoristitapahtuma näkyy maanteillä ympäri Pohjois-Savoa torstaista lähtien.

Kyseessä on Kuopion Moottoripyöräklubi KMC:n isännöimä kansainvälinen Finita-kokoontumisajo, joka järjestetään tällä kertaa Tervon Lohimaassa. Paikalle odotetaan yli 200 moottoripyöräilijää Suomen lisäksi Italiasta, Itävallasta, Saksasta ja Venäjältä.

Nelipäiväisen kokoontumisen ohjelmistossa on perjantaina leikkimielinen Moto-Poker-ajo, jossa osanottajat ajavat Tervossa ja lähikunnissa noin 130 kilometrin tehtävärastiajon. Kultakin rastilta kerätään pelikortti ja lopuksi paras pokerikäsi voittaa.

Motoristit tekevät lauantaina myös paraatiajon, joka starttaa Lohimaasta klo 12 Tervon kirkonkylän kautta kohti Riuttalan talonpoikaismuseota. Ajoon odotetaan osallistuvan yli 100 motoristia ja yleisö on tervetullut seuraamaan kulkuetta.

Finita järjestettiin ensimmäisen kerran Kuopion Rauhalahdessa vuonna 1997. Sen jälkeen se on järjestetty vuorovuosin Italiassa ja Suomessa.

Italiassa tapahtumaa järjestää ja markkinoi useampi kerho. Niistä Suomessa tunnetuin on Jarno Saarinen Motoclub.

Suomen-tapahtumat on järjestetty yhtä poikkeusta lukuunottamatta Kuopion seudulla. Edellinen Finita järjestettiin Turussa Jarno Saarisen patsaan paljastamisen yhteydessä.