Yksi nyrkinisku johti miehen kuolemaan: Uhrin tutulle vaaditaan vankeusrangaistusta

Iskun saanut kaatui ja löi päänsä betonirappuseen.

väkivaltarikokset
Tampereen oikeustalo
Arkistokuva Pirkanmaan käräjäoikeudesta. Antti Eintola / Yle

Syyttäjä vaatii 1 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistusta miehelle, joka löi toista miestä viime kesänä Nokialla.

Asia on esillä torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kaksi miestä riiteli Nokian Linnavuoressa viime kesäkuussa. Sanaharkan päätteeksi toinen mies löi uhria nyrkillä kasvoihin. Iskun saanut kaatui ja löi päänsä betonirappuseen.

Lyöjä pakeni paikalta, mutta soitti hätäkeskukseen ja kertoi pahoinpitelystä. Poliisi ja ambulanssi tulivat soiton jälkeen paikalle.

Pahoinpitelyn uhri ilmoitti, että hän ei tarvitse apua eikä halunnut lähteä hoitoon. Hän jatkoi matkaa kotiin ystävänsä kanssa. Poliisi otti lyöjän kiinni ja tämä oli pari päivää vangittuna.

Pahoinpitelyn uhri löytyi seuraavana aamuna kuolleena kotoaan. Lyönti aiheutti syyttäjän mukaan kuoleman, kun väkivallasta oli kulunut 6–10 tuntia.

Tutkinnassa on selvinnyt, että kuolema johtui miehen kaatumisesta betonirappusiin.

Poliisi on aiemmin julkisuudessa varoittanut, että jo yksi lyönti voi johtaa kuolemaan. Tässä tapauksessa uhrille oli tullut kallonlaenmurtuma, kovan aivokalvon alainen massiivinen verenvuoto, aivoruhjeet etuaivojen ja ohimolohkojen kärkiin, verenvuoto aivokammioon, aivoturvotus ja toissijainen verenvuoto aivorunkoon sekä ruhjetta ylähuuleen ja ihorikkoa takaraivoon.

Osapuolet ovat kotoisin Nokialta ja he tunsivat toisensa.