Kuski unohti 7-vuotiaan koulutaksiin Kouvolassa – löytyi vasta, kun tyttö soitti itkuisena äidilleen

Tyttö nukahti ensimmäisenä koulupäivänään taksiin. Herätessään hän ei tiennyt missä oli.

koulukuljetus
Lapsia menossa koulubussiin.
Heikki Haapalainen / Yle

Ekaluokkalaisen tytön koulutaival ei alkanut suunnitelmien mukaan Kouvolassa.

7-vuotiaan tytön äiti kertoo, että koulutaksi haki tytön aamulla kotoa. Taksin piti jättää tyttö bussipysäkille, josta tämän oli määrä jatkaa linja-autolla Kaipiaisten kouluun hieman kahdeksan jälkeen.

Samalla kyydillä bussipysäkille lähti myös saman perheen kaksi vanhempaa lasta. Heidät jätettiin pysäkille ensin, kun taksi lähti hakemaan lisää lapsia lähistöltä. Kuski ei halunnut jättää porukan nuorinta odottamaan pysäkille ja siksi hän jäi autoon.

Perheen kotoa bussipysäkille ja siitä koululle on matkaa yhteensä noin 20 kilometriä.

Tyttö heräsi yksin taksista

Koulu alkoi puoli yhdeksältä, mutta tyttöä ei luokassa näkynyt. Hän oli nukahtanut koulutaksiin, josta hän soitti itkien äidilleen kymmentä vaille yhdeksän. Tyttö kertoi olevansa autossa yksin, eikä tiennyt missä oli.

– Kysyin, näkyykö siellä muita taloja tai muuta. Yritin rauhoitella ja soitin taksikuskille, joka arveli tytön olevan koulubussin kyydissä. Soitin tytölle uudestaan ja silloin kuulin taustalta taksikuskin sanovan, että "täällähän sinä olet!", äiti kertoo.

Äiti esiintyy jutussa nimettömänä lastensa henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Kuljettaja oli ajanut koulukyytien jälkeen Uttiin, josta on Kaipiaisten koululle noin 13 kilometrin matka. Hän ei ollut huomannut tytön nukkuvan autossa.

Kuljettaja toi tytön Kaipiaisten koululle yhdeksän aikoihin. Myös tytön opettaja ehti ottaa kuljettajaan yhteyttä.

– Opettaja ihmetteli, missä tyttö on ja kyseli sisaruksiltakin. Ei hän varmaan lopulta myöhästynyt kuin kymmenen minuuttia, sanoo rehtori Veikko Valve.

Rehtorin mukaan myös toinen koulun oppilas oli myöhästynyt, kun koulukyydin hakupaikasta oli epäselvyyttä.

"Onneksi hänellä oli puhelin mukana"

Äidin mukaan tyttö oli koulupäivän jälkeen hämillään, mutta jo rauhoittunut ja menossa innolla kouluun huomenna.

Kymen Charterlinen toimitusjohtaja Petri Reunanen myöntää lapsen unohtuneen autoon. Tapahtumien tarkkaa kulkua hän ei osannut kertoa, mutta dramatiikkaa tilanteessa ei ollut.

– Hänet löydettiin kuitenkin melko nopeasti ja saatiin koululle.

Äidin mielestä tilanteessa olisi voinut käydä huonostikin.

– Ei häntä olisi löydetty, ellei hän olisi itse soittanut minulle. Ja kyllä kuskin pitäisi tietää, kuinka monta lasta taksiin menee sisään ja kuinka monta tulee ulos. Onneksi lapsella oli puhelin mukana, kaikilla ekaluokkalaisilla ei vielä ole.