Hyppää sisältöön

Pohjois-Savossa vuorokauden aikana kolme onnekkaasti päättynyttä katoamista – poliisi huolissaan tapausten kasvusta

Poliisin mukaan etsintöjä voisi ehkäistä ikääntyneiden omaisten ja läheisten sekä ystävien aktiivisella yhteydenpidolla.

Poliisit etsivät kadonnutta. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Poliisilla on ollut viimeksi kuluneen vuorokauden aikana kolme kadonneen ihmisen etsintätapausta Pohjois-Savossa. Kaikki kadonneeksi ilmoitetut henkilöt on löydetty.

Poliisi kiittää tiedotteessaan kaikkia etsintöihin osallistuneita sekä erityisesti Rautalammilla paikallista yhteisöä huolenpidosta. Samaan hengenvetoon poliisi kuitenkin kertoo olevansa huolissaan ikäihmisten etsintöjen lisääntymisestä.

– Etsinnät, erityisesti onnellisesti päättyvät, ovat poliisille niitä kiitollisimpia ja mielekkäimpiä tehtäviä, mutta toisaalta runsaasti resursseja ja aikaa vieviä, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan etsintöjä voitaisiin ehkäistä ikääntyneiden omaisten ja läheisten sekä ystävien aktiivisella yhteydenpidolla ja mahdollisimman laajalla tukiverkolla. Poliisi muistuttaa myös pitämään matkapuhelimen mukana, lataamaan puhelimeen 112-sovelluksen ja ottamaan GPS-paikannuslaitteen mukaan esimerkiksi pidemmille lenkeille ja marja- sekä sienireissuille.

Kolme ikääntynyttä katosi keskiviikkona

Poliisi sai keskiviikkona alkuillasta ilmoituksen, jonka mukaan 71-vuotias nainen on kadonnut kävelylenkillä puolen päivän jälkeen Kuopion Männistössä. Poliisi etsi naista iltapäivän ja alkuillan aikana usean yksikön voimin. Hänet löydettiin hieman ennen iltaseitsemää noin kilometrin päässä kotiosoitteestaan yleisöhavaintojen perusteella.

Keskiviikkoiltana hieman yhdeksän jälkeen 90-vuotiaan kuopiolaismiehen ilmoitettiin kadonneen kotoaan. Poliisi etsi miestä kotiosoitteesta ja kaupunkialueelta sekä tiedotti etsinnästä. Torstaiaamuna poliisi sai ilmoituksen kotihoidolta, jonka mukaan mies oli toimitettu illan ja yön aikana hoidettavaksi sairaalaan.

Rautalammilla keskiviikkona kadonnut 82-vuotias nainen löytyi torstaina aamupäivällä. Etsintään osallistuneet vapaaehtoiset löysivät naisen noin 300 metrin päästä katoamisosoitteesta. Löydettäessä nainen oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Ensihoito toimitti naisen tarkastettavaksi ja tarkkailtavaksi paikalliseen terveyskeskukseen.

Poliisi etsi naista läpi yön usean koirapartion ja Rajavartiolaitoksen helikopterin avulla. Aamulla etsintöihin hälytettiin myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä hyödynnettiin runsaslukuisia paikallisia vapaaehtoisia.

Lue myös:

.
.