Yksi nyrkinisku johti kuolemaan – lyöjälle ehdollista vuosi ja kuusi kuukautta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen syylliseksi pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

väkivaltarikokset
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Yksi nyrkinisku johti miehen kuolemaan viime kesänä Nokialla.

Lyöjä on torstaina tuomittu ehdolliseen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi. Lisäksi hänelle tuli yhdyskuntapalvelua 60 tuntia ja maksettavaksi muun muassa oikeuskulut.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen syylliseksi pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Tuomio on lainvoimainen.

Kaksi miestä riiteli Nokian Linnavuoressa viime kesäkuussa. Sanaharkan päätteeksi toinen mies löi uhria nyrkillä kasvoihin. Iskun saanut kaatui ja löi päänsä betonirappuseen.

Lyöjä pakeni paikalta, mutta soitti hätäkeskukseen ja kertoi pahoinpitelystä. Poliisi ja ambulanssi tulivat soiton jälkeen paikalle.

Pahoinpitelyn uhri ilmoitti, että hän ei tarvitse apua eikä halunnut lähteä hoitoon. Hän jatkoi matkaa kotiin ystävänsä kanssa. Poliisi otti lyöjän kiinni ja tämä oli pari päivää vangittuna.

Pahoinpitelyn uhri löytyi seuraavana aamuna kuolleena kotoaan. Lyönti aiheutti syyttäjän mukaan kuoleman, kun väkivallasta oli kulunut 6–10 tuntia.

Tutkinnassa on selvinnyt, että kuolema johtui miehen kaatumisesta betonirappusiin.

Poliisi on aiemmin julkisuudessa varoittanut, että jo yksi lyönti voi johtaa kuolemaan. Tässä tapauksessa uhrille oli tullut kallonlaenmurtuma, kovan aivokalvon alainen massiivinen verenvuoto, aivoruhjeet etuaivojen ja ohimolohkojen kärkiin, verenvuoto aivokammioon, aivoturvotus ja toissijainen verenvuoto aivorunkoon sekä ruhjetta ylähuuleen ja ihorikkoa takaraivoon.

Osapuolet ovat kotoisin Nokialta ja he tunsivat toisensa.