1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Nettimajoitustoiminnan viranomaisyhteistyö käynnistynyt ja valvonta alkamassa

Poliisi uskoo, että esiselvitys valmistuu elokuun lopulla, jolloin selviää aloitetaanko esitutkinta.

Rovaniemellä useamman rakenteilla olevan kerrostalon yhtiöjärjestyksessä on kielletty lyhytvuokraus kokonaan. Kuva: Mostphotos \ http://noppz.com

Lapissa on käynnistynyt Internet -majoituspalvelujen selvitystä koskeva viranomaisyhteistyö, myös valvontakäynnit alkavat lähiaikoina.

– Viranomaisselvitystä ja valvontaa tehdään yhteistyössä mm. kuntien valvontaviranomaisten kanssa. Tässä on useita eri osapuolia, kuten kunnan eri yksiköt, yksittäiset toimijat, liiketoiminta ja niin edelleen, toteaa Lapin poliisilaitoksen rikoskomissario Tuomo Seikkula talousrikosyksiköstä.

Lapin poliisilaitoksen talousrikosyksikössä on parhaillaan esiselvityksessä, onko uuden tyyppisissä majoituspalveluissa harmaan talouden riski ja liittyykö niihin mahdollisesti rikosepäilyjä. Verohallinnolla on meneillään oma selvitys nettimajoitustoiminnasta, jossa on tiiviisti mukana myös poliisi .

Poliisin selvityksessä ovat internetin kautta varattavat lyhyt aikaiset vuokra-majoituspalvelut, kuten Airbnb. Rovaniemellä on Airbnb - majoitustoimintaa suhteessa väestöön eniten Suomessa.

Lapin poliisilaitoksen talousrikosyksikössä uskotaan, että esiselvitys on valmis elokuun lopulla.