Neljä hakijaa loppusuoralla Kannonkosken Piispalan johtajahaussa

Leirikeskus Piispalan johtajavalinta on ratkeamassa kahden viikon sisällä.

Kannonkoski
Piispalan nuorisokeskuksen uimaranta
Isto Janhunen / Yle

Piispalan leirikeskuksen johtokunta kokoontuu Kannonkoskella elokuun 20. päivä tapaamaan neljä loppusuoralle päässyttä johtajaehdokasta.

Tällä viikolla kuutta ehdokasta haastatteli osa johtokunnasta. Heistä loppusuoralla ovat nyt fysioterapeutti Ville Peltoniemi Uuraisilta, kauppatieteiden maisteri Laura Turunen Jyväskylästä, kauppatieteiden ja filosofian maisteri Pasi Näsänen Kannonkoskelta sekä liikunnanohjaaja Kati Laine-Rissanen Konnevedeltä.

Piispalan johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen (kesk.) sanoo, että ehdokkaat ovat tasavahvoja.

Johtokunta haluaa, että uusi johtaja ylläpitää Piispalan vankkaa leirikoulutoimintaa, mutta häneltä odotetaan myös liiketalousajattelua. Toiveissa on läheisen Öijänniemen alueen kehittäminen Piispalan liikuntamahdollisuuksia hyödyntävän matkailun käyttöön.

Öijänniemen kehittäminen ei tosin ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla. Alueen lomaosakerakentaminen tyssäsi kiinnostuksen puutteeseen, ja nyt rannalle suunnitellusta rakennuskaavasta on jätetty valitus hallintoviranomaiselle.

Entinen keskustan kansanedustaja ja pitkäaikainen kuntavaikuttaja Johannes Leppänen uskoo edelleen, että alueelle on mahdollista saada kannattavaa matkailutoimintaa.

Leppänen korostaa kuitenkin sitä, että Piispalan leirikoulutoiminta ja kaupallinen matkailuyrittäminen on pidettävä toisistaan erillään. Uuden johtajan pitäisi pystyä luotsaamaan molempia.

.