Sotilasvakuutus kasvattaa suosiotaan valan vaihtoehtona – alokkaat saavat tänään sotilasarvon Karjalan prikaatissa

Noin 160 alokasta antaa tänään sotilasvakuutuksen Vekaranjärvellä.

maanpuolustus
Alokkaat vannovat sotilasvalansa.
Vekaranjärvellä vietetään tänään tämän vuoden toisen saapumiserän sotilasvala- ja vakuutustilaisuuksia.Laura Tolonen / Yle

Sotilasvakuutuksen antavien alokkaiden määrä kasvaa vähitellen Karjalan prikaatissa.

Noin 160 alokasta antaa tänään sotilasvakuutuksen uskonnollisen sotilasvalan vannomisen sijaan Vekaranjärvellä. Yhteensä alokkaita saapumiserässä on 1 790.

– Sotilasvakuutuksen antavien määrä nousee pikkuhiljaa. Keskiarvo tähän asti on ollut noin 100 henkilöä, kertoo yliluutnantti Jani Talvensaari Karjalan prikaatista.

Talvensaaren mukaan sotilasvakuutuksen kasvaneen suosion taustalla on maahanmuuttajataustaisten ja kirkkoon kuulumattomien alokkaiden lisääntynyt määrä.

Kuitenkin myös moni kirkkoon kuulumaton valitsee sotilasvalan. Valinnan syynä voi olla esimerkiksi valatilaisuuden hyvä yhteishenki.

– Valaan voivat osallistua myös kirkkoon kuulumattomat, tai jotain muuta, kuin luterilaista uskontoa tunnustavat, kertoo Talvensaari.

Vekaranjärvelle sotilasvakuutus- ja valatilaisuuksia seuraamaan saapuu tänään noin 8 000 alokkaiden läheistä, joten liikenne saattaa ruuhkautua prikaatin lähiseudulla aamu- ja iltapäivän aikana.