Hyppää sisältöön

Vihaiset linnut saivat lähteä – leikkipaikkavalmistaja Lappset vaihtaa Angry Birdsit Muumeihin

Lappset Group tuo Muumitalot ensin Suomen ja Ruotsin markkinoille.

Havainnekuva Muumitalon piha -leikkipaikasta. Kuva: Lappset Group

Leikki- ja aktiviteettipuistoja valmistava rovaniemeläinen Lappset Group tuo markkinoille muumiteemaisen leikkipaikan. Tuotesarjan ensimmäisenä osana on Muumitalon piha. Siinä on muun muassa seitsemän metrin korkuinen Muumitalo.

– Lanseeramme tuotteet ensin Suomen ja Ruotsin markkinoille, joissa Muumi-brändi on varsin tunnettu, Lappset Groupin toimitusjohtaja Tero Ylinenpää sanoo.

Muumitalot valmistetaan yhtiön Rovaniemen tehtaalla. Ensimmäinen kappale tehdään tehtaan pihalla olevalle näyttelyalueelle. Ylinenpää arvioi, että ensimmäiset toimitukset asiakkaille lähtevät todennäköisesti ensi vuonna.

– Muumi-brändi on ollut tänä vuonna voimakkaasti esillä ja sitä kautta uskon kiinnostuksen olevan aiempaa parempaa. Kaupunkien pääpuistot voisivat olla sopivia kohteita, toimitusjohtaja kertoo.

Taustalla on viime keväänä julkistettu yhteistyösopimus Lappset Groupin ja Muumi-brändiä hallinnoivan Moomin Characters Oy:n kanssa. Sopimus antaa Lappset Groupille oikeuden valmistaa muumiteemaisia leikkipuistoja ja aktiviteettipuistoja.

Sopimuksen mukaan Lappset saa myydä leikkipuistoja mihin tahansa mutta aktiviteettipuistoja muualle kuin Eurooppaan. Syynä on se, että Naantalin Muumimaailmalla on yksinoikeus valmistaa teeman mukaisia aktiviteettipuistoja Euroopassa.

Angry Birds -sopimus päättyi

Lappset Group teki aiemmin Angry Birds -leikkipuistoja, mutta yhteistyö vihaisten lintujen kanssa on lopetettu runsas vuosi sitten. Angry Birdsit eivät tule enää Lappsetin valikoimiin.

– Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ilman dramatiikkaa. Tähän vaikutti se, että oma vakiomallistomme uudistui. Entinen mallistomme soveltui paremmin Angry Birds -teemaan esimerkiksi väriensä puolesta, Ylinenpää kertoo.

Lappset Group solmi sopimuksen Rovio Entertainmentin kanssa Angry Birds-puistoista vuoden 2011 lopulla. Ensimmäinen puisto nousi Tampereen Särkänniemeen vuonna 2012 ja sen jälkeen niitä rakennettiin muun muassa Rovaniemelle.

.
.