Savelan S-marketin ympärivuorokautinen aukiolo muuttuu pysyväksi

Keskimaa on kokeillut ympärivuorokautista aukioloa Jyväskylän Savelassa noin puoli vuotta, ja nyt kokeilusta tulee pysyvä käytäntö.

Jyväskylä

Keskimaa päätti keväällä kokeilla ympärivuorokautista aukioloa päivittäistavarakaupassa Savelassa, jonka sijainti katsottiin kokeilulle otolliseksi. Osuuskaupalla oli kokemusta Prisman ympärivuorokautisuudesta juhlapyhien ajalta.

Puolen vuoden kokeilun tulokset ovat nyt rohkaisseet Keskimaan pitämään Savelan ruokamarketin ovet jatkossakin auki ilman taukoja.

– Ympärivuorokautiselle aukioloajalle on kysyntää Jyväskylässä. Ihmiset elävät eri vuorokausirytmeissä. Savelan lähistöllä elää paljon opiskelijoita ja lapsiperheitä, myös keskussairaalan läheisyys vaikuttaa, S-marketin ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen toteaa.

Marketpäällikkö Jani Perälä sanoo, että työvoimaa on ollut tarjolla yövuoroihin jopa tarvetta enemmän. Yövuoroissa henkilökunta ehtii myös esimerkiksi purkaa kuormia, mikä helpottaa työpaineita päiväaikaan.

Yöaikaan myymälässä työskentelee myös myyjä-vartija. Keskimaan mukaan kokeilujakson aikana ei ole ilmennyt normaalista poikkeavia järjestyshäiriöitä.