Kotiseututyön ansiomitalit myönnettiin kahdelle mikkeliläiselle historiantuntijalle

Suomen Kotiseutuliitto palkitsi historiantutkija Pia Puntasen ja lehtori Heikki Kupiaisen kotiseututyön korkeimmalla suomalaisella tunnustuksella.

palkinnot
Läheltä
Yle

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt kotiseututyön ansiomitalit mikkeliläiselle historiantutkija Pia Puntaselle ja lehtori Heikki Kupiaiselle.

Pia Puntanen on Sodan ja rauhan keskus Muistin sisältöjohtaja ja säätiöasiamies, jonka työuraan ovat kuuluneet sotaan ja sotien perintöön liittyvät tutkimukset ja hankkeet.

Puntanen oli muun muassa Mikkelissä vuonna 2015 järjestetyn kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan projektipäällikkö. Hän oli myös mukana järjestämässä Mikkelin sotakirjallisuustapahtumaa. Viime vuosina Puntanen on ollut laatimassa Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelmaa.

Filosofian tohtori Heikki Kupiainen on laatinut kymmeniä kotiseutukirjoja. Hänet myös tunnetaan opettajana ja esitelmöitsijänä, joka on johtanut kulttuurimaisema- ja rakennusperintötutkimushankkeita sekä järjestänyt paikallisia kulttuuritapahtumia ja kursseja.

Kupiainen on laatinut muun muassa kymmeniä kylähistorioita ja perinnekirjoja, koulujen opetusaineistoja ja radio-ohjelmasarjan.

Kotiseutuliitto myönsi ansiomitalin yhteensä seitsemälle kotiseututyössä ansioituneelle lauantaina Tuusulassa valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa. Muita palkittuja olivat tuusulalainen Sakari Heikkilä, kauhajokelainen Jussi Kleemola, lapinlahtelainen Mirja Lehikoinen, leppävirtalainen Kirsi Moisander ja merikarvialainen Jorma Rinne.

Kotiseututyön ansiomitali on Suomen Kotiseutuliiton korkein tunnustus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.