1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trump kertoo saaneensa Pohjois-Korean Kimiltä torstaina hyvin kauniin kirjeen – "Minäkään en ole koskaan pitänyt sotaharjoituksista"

Yhdysvaltain presidentin mukaan kaksikko saattaa taas tavata toisensa.

Donald Trump
Kim Jong-un ja Donald Trump.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat kesäkuun lopussa demilitarisoidulla vyöhykkeellä Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla. KCNA / EPA

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on lähestynyt jälleen Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia kirjeellä. Trump kertoo saaneensa Kimiltä torstaina hyvin kauniin kirjeen.

Trump sanoo Kimin ilmaisseen kirjeessä tyytymättömyytensä Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoituksiin. Trump toteaa olevansa samaa mieltä Kimin kanssa.

– Minäkään en ole koskaan pitänyt sotaharjoituksista, Trump sanoi tänään toimittajille.

Trumpin mukaan sotaharjoitukset selittävät sen, miksi Pohjois-Korea on tehnyt viime aikoina useita ohjuskokeita.

Trump kertoo saattavansa jälleen tavata Pohjois-Korean johtajan. Hän ei kuitenkaan kerro mitään aikataulua mahdolliselle tapaamiselle.

Kaksikko tapasi edellisen kerran kesäkuun lopussa demilitarisoidulla vyöhykkeellä Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla. Päämiehet sopivat keskustelujen jatkamisesta, mutta mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut.

Lisää aiheesta:

Pohjois-Korea varasti kyberhyökkäyksillä liki kaksi miljardia aseohjelmansa rahoittamiseksi

Pohjois-Korea teki kolmannen ohjuskokeen viikon sisään – moitti samalla naapurimaataan poliittisen tahdon puutteesta

Trump puolusti "ystäväänsä" Kimiä: Pohjois-Korean ohjuskokeet eivät ole vastoin sopimustamme, vaikka YK:ta ne saattavat uhmata

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi