Yhdysvaltalaismedia: Seksuaalirikoksista syytetty liikemies Epstein on tehnyt itsemurhan

Epstein sai heinäkuussa New Yorkissa syytteet alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

seksuaalirikokset
Jeffrey Epstein
Jeffrey EpsteinNew York State Division of Criminal Justice

Seksuaalirikoksista syytetty amerikkalainen liikemies Jeffrey Epstein on tehnyt itsemurhan vankisellissään New Yorkissa, kertovat useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet. Viranomaiset kertovat New York Timesille (siirryt toiseen palveluun), että Epstein löydettiin kuolleena sellistään lauantaiaamuna.

66-vuotias Epstein oli aiemmin oikeuden kuultavana. Häntä on epäilty alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän sai syytteet heinäkuussa alaikäisten seksikaupasta. Miestä uhkasi jopa 45 vuoden vankeustuomio.

Epstein yritti viranomaisten mukaan itsemurhaa jo heinäkuussa. Hänet löydettiin tuolloin tajuttomana sellistään. Epsteinin valvontaa lisättiin tapauksen jälkeen, mutta se oli lopetettu jokin aika sitten.

Hyvin verkostoitunut hyväksikäyttäjä

Epstein tuomittiin seksuaalirikoksista jo vuonna 2007. Tuolloin hän tunnusti syyllisyytensä alaikäisten prostituutiota koskeviin rikoksiin ja hänet merkittiin seksuaalirikollisten rekisteriin Floridassa. Vastineena tunnustuksestaan hän sai lievän tuomion ja pystyi jatkamaan työntekoa 13 kuukauden vankeustuomionsa ajan. Epstein maksoi tuolloin alaikäisille uhreilleen korvauksia.

Vuoden 2007 sopimus johti tänä kesänä Yhdysvaltain työministerin Alexander Acostan eroon.Acosta oli syyttäjänä tekemässä Epsteinille lievän tuomion taannutta sopimusta.

Jeffrey Epstein oli hyvin verkottunut valtaapitävien kanssa. Ennen seksuaalirikostuomiotaan hän liikkui usein muun muassa Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin, nykyisen presidentin Donald Trumpin ja prinssi Andrew'n seurassa. Entiset tuttavat ovat ottaneet etäisyyttä Epsteiniin tähän kohdistuneiden rikosepäilyjen myötä.

Varakasta Epsteinia on kutsuttu yleisesti miljardööriksi, mutta hänen omaisuutensa todellisesta suuruudesta on vain epämääräisiä arvioita.

Lisää aiheesta:

Yhdysvaltalaismedia: Monimiljonääri Epstein maksoi hyssyttelyrahaa mahdollisille oikeusjutun todistajille

Yhdysvaltojen työministeri Acosta eroaa tehtävästään – liikemiehen seksuaalirikossyytteiden lieventäminen painoi liikaa

Monimiljonääri Epstein sai syytteet seksikaupasta – houkutteli alaikäisiä seksuaalisiin tekoihin ja maksoi uhreille uusien tyttöjen löytämisestä

Tunnettu investointipankkiiri Jeffrey Epstein pidätettiin alaikäisten tyttöjen seksikaupasta epäiltynä – tuttavapiirissä Trump ja Clinton

Lähteet: AFP, STT