1. yle.fi
  2. Uutiset

Silja Linen risteilyalus joutui väistämään rahtilaivaa Itämerellä – äkkikäännös sai tavarat ja matkustajat lentelemään

Tallink Siljalta kerrotaan, että risteilijä ja rahtilaiva olivat sopineet väistämisestä, mitä ei jostain syystä noudatettu.

M/S Galaxy
Silja Linen risteilijä M/S Galaxy
Läheltä piti -tilanne sattui Itämerellä Maarianhaminan jälkeen.AOP

Silja Linen risteilijä M/S Galaxy joutui tukalaan tilanteeseen tänään iltapäivällä kello 14.40 aikoihin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Turun ja Tukholman väliä seilaava Galaxy oli ohittanut Maarianhaminan matkallaan kohti Ruotsia, kun edessä näkyi rahtilaiva.

Ilta-Sanomien haastattelema matkustaja kertoo, kuinka Galaxy teki yhtäkkiä jyrkän käännöksen.

Edessä ollut rahtilaiva ei ollut väistänyt risteilijää ja tiukan käännöksen takia tavarat, kuten olutlaatikot ja viinapullot tippuivat lattialle. Myös ihmisiä kaatuili äkkikäännöksen voimasta.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo Ylelle, että Galaxylta oltiin ennen käännöstä yhteyksissä rahtilaivaan ja oli sovittu, että rahtilaiva väistää. Nöjd painottaa merenkulun sääntöjen sanovan, että suuret alukset on sivuutettava riittävän kaukaa.

– Jostain syystä rahtilaiva ei kuitenkaan väistänyt ja Galaxy joutui tekemään väistöliikkeen viime hetkillä, joka on varmasti näkynyt ja tuntunut matkustajista ikävältä.

Tallinkin tietojen mukaan väistöliikkeen seurauksena ei loukkaantunut ketään.

– Varmasti moni on kuitenkin säikähtänyt tilannetta.

Nöjd kertoo, että vastaavanlaiset väistöliikkeet eivät ole kovin yleisiä, mutta eivät myöstää aivan tavattomia.

Tukalan tilanteen jälkeen Galaxy pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa normaalisti kohti Tukholmaa.

– Tilanteesta on tehty ilmoitus sekä Suomen ja Ruotsin viranomaisille, jotka varmasti jatkavat tutkimusta asian tiimoilta.

Lue seuraavaksi