1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hollywood

Joukkoampumiset johtivat Hollywood-elokuvan ensi-illan perumiseen – The Huntissa liberaalien metsästäjien saaliina ovat Trumpin kannattajat

Universal Picturesin mukaan nyt ei ole sopiva hetki julkaista kyseinen elokuva.

Hollywood
Betty Gilpin.
The Hunt -elokuvan yhdessä pääosassa nähään Betty Gilpin. Kuva on otettu heinäkuussa Los Angelesissa.Nina Prommer / EPA

Tulevan Hollywood-elokuvan ensi-ilta on peruttu Yhdysvaltain joukkoampumisten vuoksi, uutisoi Variety-lehti (siirryt toiseen palveluun). Universal Pictures päätti, ettei The Hunt -nimistä elokuvaa laiteta teatterilevitykseen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 27. syyskuuta.

The Hunt kertoo metsästyksestä, jossa saaliina ovat presidentti Donald Trumpin kannattajat ja saalistajina eliitiksi kutsutut liberaalit, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Universalin mukaan nyt ei ole sopiva hetki julkaista satiiriseksi trilleriksi kuvailtu elokuva. Yhtiö keskeytti elokuvan mainoskampanjan (siirryt toiseen palveluun) heti El Pason ja Daytonin joukkoampumisten jälkeen.

Elokuvan tähtinä ovat muun muassa Hilary Swank, Betty Gilpin ja Emma Roberts.

Presidentti Trump paheksui aiemmin tällä viikolla Twitterissä tulevaa elokuvaa, joka hänen mukaansa lietsoo kaaosta, ja syytti Hollywoodia rasistiseksi. Trump kirjoitti liberaalin Hollywoodin kutsuvan itseään eliitiksi.

Elokuvan tekijöiden mukaan tarinan tarkoituksena on heijastella Yhdysvaltain poliittista jakautumista. (siirryt toiseen palveluun)

Lisää aiheesta:

Yli 200 kaupungin pormestarit vaativat aselakien kiristyksiä Yhdysvalloissa – joukossa useita joukkoampumisen kokeneita kaupunkeja

Daytonissa ja El Pasossa vastustettiin Trumpin vierailua – "Emme halua häntä tänne"

Trumpin mukaan hänen retoriikkansa ei ole lisännyt vihaa: "Arvostelijani ovat poliitikkoja, jotka yrittävät kerätä pisteitä"

Lue seuraavaksi