Naistenklinikka ei yöllä ottanut hoitoon uusia synnyttäjiä savuvahinkojen vuoksi – synnytykseen saapuneet ohjattiin muihin sairaaloihin

Poliisi kertoi maanantaiaamuna, että palon syttymissyytä selvitetään, mutta asiassa ei epäillä rikosta. 

Naistenklinikka (HUS)
Palomiehiä ja paloauto naistenklinikan edustalla
Kymmeniä ihmisiä evakuoitiin tulipalon vuoksi Helsingin Naistenklinikalta sunnuntai-iltana.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin poliisilaitos kertoo (siirryt toiseen palveluun), että poliisi selvittää Helsingin Naistenklinikan eilisiltaisen tulipalon syttymissyytä, mutta ei epäile asiassa rikosta.

Kymmeniä ihmisiä evakuoitiin sunnuntaina alkuillasta, kun Naistenklinikan jätekuilussa syttyneestä palosta levisi savua useisiin kerroksiin.

– Kyseessä on palonsyyn tutkinta. Poliisi ei siis epäile asiassa rikosta. Poliisin tiedossa ei ole, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja, toteaa rikoskomisario Saara Asmundela poliisin tiedotteessa.

Varmuutta palon syttymissyystä ei vielä ole.

– Palonsyyn tutkijat ovat vasta lähdössä tapahtumapaikalle, Asmundela toteaa.

Naistenklinikalle synnytykseen tulevat on ohjattu viime yönä pääkaupunkiseudun muihin synnytyssairaaloihin tulipalon vuoksi. Osastonlääkäri Pontus Molander kertoo, että tilanne arvioidaan uudelleen tänään maanantaina.

Potilaita kehotetaan soittamaan synnytyssairaalaan ennen sairaalaan lähtöä.

Lue lisää:

Helsingin Naistenklinikka täyttyi savusta, potilaita evakuoitiin muihin sairaaloihin – sammutustyöt saatu päätökseen