Britannian pääministeri haluaa vaarallisten rikollisten tuomiot tiukempaan syyniin, enemmän poliiseja ja lisää vankilapaikkoja

Pääministeri Johnson on luvannut maahan 10 000 vankilapaikkaa lisää, sekä lisätä poliisien määrää 20 000:lla.

Boris Johnson
Boris Johnson
Britannian pääministeri Boris Johnson haluaa Britanniaan 10 000 vankilapaikkaa lisää.James Veysey / AOP

Britannian pääministeri Boris Johnson haluaa käynnistää uudelleenarvioinnin vaarallisten rikoksentekijöiden saamista tuomioista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pääministerin kanslian sunnuntaina julkaiseman tiedotteen mukaan väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomittujen saamat tuomiot arvioitaisiin uudelleen, jotta tuomiot vastaisivat rikosten vakavuutta.

Johnson sanoo, että rangaistusten tulisi vastata rikoksia, jotta luottamus oikeusjärjestelmään säilyisi Britanniassa.

– Olemme kaikki nähneet esimerkkejä raiskaajista ja murhaajista, jotka ovat vapautuneet liian pian tai jotka ovat syyllistyneet jälleen rikoksiin päästyään vapaaksi, Johnson toteaa tiedotteessa.

– Tämä loppuu nyt. Haluamme että heidät otetaan kiinni, pannaan lukkojen taakse, tuomitaan ja kuntoutetaan kunnolla, Johnson jatkaa.

Johnson aikoo keskustella suunnitelmistaan tarkemmin Britannian poliisijohdon kanssa maanantaina. Hän oli sunnuntaina myös luvannut 10 000 vankilapaikkaa lisää ja lisätä poliisien määrää 20 000:lla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Britannian pääministerin panostus rikosasioihin ja muihin Britannian sisäisiin asioihin ennen lokakuun lopun EU-eroa on johtanut spekulaatioihin, että Johnson aikoo kenties vaatia vaaleja.

Lähteet: Reuters, AP