Kesäisen festivaaliviikonlopun saldo Rovaniemen poliisilla: Huumeita, alaikäisten juopottelua, pahoinpitelyjä...

Nuorin huumeista kiinni jäänyt oli 14-vuotias, kertoo poliisi viikonlopun valvontaiskun tuloksesta.

Rovaniemi
Poliisi.
Virkavalta oli kiireisenä Rovaniemellä viikonloppuna.Tiina Jutila / Yle

Poliisilla riitti töitä Rovaniemellä viikonloppuna. Ihmisiä oli liikkeellä lämpimien säiden ja Simerock -festivaalin vuoksi. Virkavallalla oli tehtäviä tavanomaista viikonloppua enemmän.

Poliisi kirjasi viikonlopun aikana Rovaniemen alueelta noin 40 rikosilmoitusta. Joukossa oli pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia, varkausrikoksia sekä vahingontekoja.

Virkavalta selvitteli muun muassa kolmen ihmisen välistä tappelua Simerock-alueen lähellä Kuusamontien alikulussa Saarenkylässä. Yksi tappeluun osallistuneista sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Poliisi otti kaksi muuta tappelupukaria kiinni ja vei heidät poliisivankilaan. Tappelu sattui lauantaina noin kello 2.

Hakkaaja vastusti poliisia

Toinen pahoinpitely oli sunnuntaina aamuneljän aikaan kävelykadulla Rovaniemen keskustassa. Poliisin mukaan noin kolmikymppinen mies oli ensin pahoinpidellyt naista. Mies oli lyönyt myös väliin tullutta toista miestä. Pahoinpitelijä vastusti vielä virkavaltaa ja joutui käsirautoihin. Hänet vietiin poliisivankilaan.

Rovaniemellä kirjattiin myös lastensuojeluilmoituksia tavanomaista viikonloppua enemmän. Ne liittyivät muun muassa alaikäisten päihteiden käyttöön.

14-vuotias jäi kiinni huumeista

Poliisi ja tulli tekivät lisäksi katuvalvontaa Rovaniemellä viikonloppuna. Tämän tuloksena poliisi kirjasi toistakymmentä rikosilmoitusta lähinnä huumausaineen käyttörikoksista. Poliisin mukaan erittäin huolestuttavana piirteenä nousi esiin alle 18-vuotiaiden suuri osuus. Nuorin huumeista kiinni jäänyt oli 14-vuotias.

Simerock-festivaali myytiin järjestäjien mukaan loppuun lauantaina. Rovaniemen Ounaspaviljongille myytiin yhteen 25 000 lippua perjantaille ja lauantaille.