Vankilalähteet: Itsemurhan tehneen Epsteinin vankilassa ei ollut riittävästi henkilökuntaa

New Yorkissa sijainneessa vankilassa ei tarkistettu vangin tilannetta puolen tunnin välein, kuten piti, kertoo eräs lähde.

vankeus
Jeffrey Epstein löydettiin lauantaina elottomana sellistään Metropolitan Correctional Center -vankilassa New Yorkissa.
Jeffrey Epstein löydettiin lauantaina elottomana sellistään Metropolitan Correctional Center -vankilassa New Yorkissa.David Dee Delgado / AFP

Yhdysvalloissa seksuaalirikoksista syytettyä liikemiestä Jeffrey Epsteiniä valvoneet vanginvartijat olivat tehneet paljon ylitöitä ja vankilassa kärsittiin henkilöstöpulasta, kertovat vankilalähteet.

Epstein löydettiin kuolleena sellistään lauantaiaamuna. Hänen epäillään tehneen itsemurhan.

Vankilasta saadut tiedot ovat herättäneet epäilyjä, että vankilassa ei valvottu Epsteiniä riittävän tarkasti.

Uutistoimisto AP:n haastatteleman vankilalähteen mukaan New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa vankilassa oli niin vähän henkilökuntaa, että yksi vanginvartija oli ylitöissä viidentenä peräkkäisenä päivänä. Sama lähde kertoo, että eräs toinen vartija oli ylitöissä pakotettuna.

Sanomalehti The New York Times (siirryt toiseen palveluun) kertoo oman vankilalähteensä sanoneen, että vartijat eivät tarkistaneet Epsteinin tilannetta kuolinyönä vaatimusten mukaisesti puolen tunnin välein.

Epsteinille on tehty ruumiinavaus, mutta sen tuloksia ei ole vielä julkistettu.

Epsteiniä epäiltiin alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän sai heinäkuussa syytteet alaikäisten seksikaupasta, ja häntä odotti jopa 45 vuoden tuomio.

Lisää aiheesta:

Yhdysvaltalaismedia: Seksuaalirikoksista syytetty liikemies Epstein on tehnyt itsemurhan

Lähteet: AP, STT